Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

2013.07.01                                                                                                             

 

 

 

Köszöntök mindenkit!

 

 

 

Igen, ennyit még soha nem késtem... sajnos beteg voltam :( Ételmérgezést kaptam, (nem saját ételtől) így olyan rosszul éreztem magam egy jó ideig, hogy élni sem volt kedvem. De végre minden rendben van, így ismét itt vagyok :)

 

 

 

 Laura itthon van már hetek óta, az évzáró is megvolt. Kaptunk leírást is az 'óvó nénitől', hogy miben vagyunk lemaradva, és miben kell még segítség. Amióta itthon van, ismét tens-gépezünk rendszeresen, folyamatosan bottal közlekedik, és ami öröm számomra: kint, a füvön is. Egy-két esésen kívül nem volt semmi gondja :) Nagyon-nagyon ügyes!! Iszonyú büszke vagyok rá!!! Valamelyik nap kint az udvarban botozott, amikor észrevett egy pitypangot. Odasétált, letépte, és elfújta...nézte, ahogy a szél viszi a kis magokat, és nevetett. Én pedig álltam kb. 7-8 méterrel odébb, és egy pillanatra megállt a világ számomra. Láttam, hogy milyen boldog, és eszembe jutott az a pár perc, amikor bejelentették, hogy ennyi volt, lemondanak róla, nem akarják megmenteni. Jó, hogy itt van! Szépen eszik, az ivást ismét noszogatni kell, de akkor jön a jól bevált kanalas módszer, és meg van oldva a napi folyadék pótlás. A nagy melegben apa felállította a medencét, Laura legnagyobb örömére :) Természetesen a kisasszony volt az első, aki belement a hideg vízbe! Már-már ismét úszóhártyát növeszt a drágám. Amikor meleg van, akkor őt csakis a medencében lehet megtalálni. Ebből nem enged, még sír is, ha kell :) Persze Peti is imádja a vizet, de legalább nem iszik belőle. Laura kuruttyol rendesen! Szóval, azért a meleg napokon nem félek, hogy kiszárad :)

 

 

 

A tejet teljesen kiiktattam az életünkből (csak apa iszik néha egymaga). Azóta Laura bőre végre gyönyörű :) Elmúlt az ekcéma! Annyi év után végre! A termesztett búzafű is gyönyörűen nő ebben a szép időben, csak győzzem aratni :)

 

 

 

 A két kisördög alig hagy élni, de mégis valahogy úgy érzem, hogy jó úton haladok, és valahogy kezd könnyebb lenni a dolog. Kezdek vissza zökkenni a régi kerékvágásba. Nem idegeskedek semmiért, úgy csinálok mindent, ahogy én jónak látom! Úgy, mint régen :)

 

 

 

 

 

 Sokat vagyunk kint, tegnap pl. gazoltunk :)

 

 Nekem munka, nekik szórakozás :)

 

A gézengúzokról pedig teszek fel képeket, hogy mennyit rosszalkodnak. A 'képek' mappában lehet majd megnézni őket :)

 

 

 

 Szép hetet kívánok mindenkinek

 

 

 

Csilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2013.07.15.                                                                                                             

 

 

 

Mindenkit szeretettel köszöntök!

 

 

 

 

 

 Most lett elegem a pénzéhes orvosokból!!!!!!

 

 

 

 Kérnék egy kis segítséget! Mindenkitől, aki olvassa ezt az írást!

 

 

 

 

 

 Keresek olyan ortopédus orvost, aki sajkaláb (lúdtalp) specialista. Vagy legalább ért a láb degeneratív elváltozásaihoz.

 

 

 

 Aki tud ilyen embert, (mindegy, hogy hol van) kérem, jelezze nekem akár telefonon, akár e-mailben.

 

 

 

 Telefon: 0620/3906990

 

 

 

 E-mail: benczelaura@freemail.hu

 

 

 

 

 

 Kár, hogy nem előbb tudtam meg, hogy milyen emberhez kerültünk :( Hittem neki, hogy jelenleg Laura lábával nem lehet mit kezdeni. Csak hogy hazudott! Lehetett volna, ha lett volna 100.000 forintunk, amit a zsebébe csúsztatunk...undorító emberek vannak!!!

 

 

 

 

 

Laura lába annyira rossz, hogy ezen már semmivel nem lehet segíteni, csak ha megműtik. Múlt héten kimentünk sétálni az utcára. Tolta Petit a babakocsiban. Jól mulattunk, egészen addig, amíg haza nem értünk. Akkor láttam csak, hogy Laura lábán vízhólyag lett, ami azonnal ki is fakadt. Mivel a láb azon felén a bőr nem arra lett kitalálva, hogy járjanak rajta, így iszonyú vékony, és érzékeny. Ott a belső felén, ahol kénytelen járni (hála egy-két barom orvosnak), szegényemnek nagyon csúnya seb tátong. Már nem tud a lábára állni sem, mert annyira fáj neki. Babakocsiban toltuk a hétvégén (Peti kocsijában), de ez sem mehet a végtelenségig. Minél előbb megoldást kell erre találnunk. Nincs több időnk, mert ebből nagy baj lesz, ha nem lépünk.

 

 

 

 Csilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013.07.25.                                                                                                            

 

 

 

 

 

 Köszöntök mindenkit!

 

 

 

 Ezúton is szeretném megköszönni  annak a két hölgynek, akik voltak olyan kedvesek, és írtak az orvos kereső felhívásom miatt. Remélem, hogy végre eljutunk olyan kezekbe, akik tesznek is valamit a javulás érdekében :)

 

 

 

 Mivel Laura lába még mindig nem gyógyult meg, így ragtapaszozunk. De mivel ő menni szeretne, így muszáj sétálni vinni. Tapasszal a lábán, zokniban, ortopéd cipőben kétnaponta sétálunk. Nagyon sokat! Összesen 5-6 utca hosszt tud lesétálni egyszerre, egy kb. 3 perces pihenővel. Nagyon-nagyon ügyes, és most jön a lényeg: Teljesen egyedül, segítség és bot nélkül megy 5-6 métert úgy, hogy nem esik el!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 Mivel Peti próbál menni, így Laura is szeretne :) Ez az igazi húzóerő számára :) (És Peti többek között ezért is lett 'tervezve', hogy segítsen Laurának, ha már egészséges gyerekek közé nem járhat, mert nem bírják ellátni)

 

 

 

 Szóval, nagyon büszke vagyok rá!!

 

 

 

Csilla

 

 

 

 

 

2013.08.09.                                                                                                              

 

 

 

 Sok szeretettel köszöntök mindenkit! :

 

 

 

 Elég nehezen bírjuk ezt a nagy meleget. Peti hisztis tőle, Laura meg csak úgy van. Nem akar semmit, csak medencézni, meg hideget enni...de szerintem ezzel mindenki így van:)

 


 

 

 Azért a meleg ellenére két-naponta esténként megyünk sétálni! Peti a babakocsiban, Laura mögötte, Én meg a sor végén tolom a 'motyót'. Laura néha-néha jobban húzza a kocsit, akkor azért nagyon kell korrigálnom. A végére kicsit én is elfáradok, de Laura nagyon! 3-5 km-t teszünk meg így az utcán fel és le mászkálva, viszonylag gyors tempóban. Nagyon jól megy, és most már be nem áll a szája séta közben sem. Másnap pihenő van, mert akkor nagy izomláza van. Tens-gépet használunk akkor, és csak egy kicsit botozik idebent. A kedve nagyon jó, jókat eszik, de inni ritkán kér. Így jövök én a pohár vízzel, meg egy kanállal...persze, hogy elfogy :) Még Peti is be segít :)

 

 

 

 Ezek ketten folyton a hülyeségen törik az agyukat. Kipakolják a szekrényt, az összes műanyag tálat, azzal játszanak. Ugrálnak az ágyakon, és mivel Peti már felmászik mindenre, én pedig főzés közben sajnos nem tudom magamat sokszorosítani (pedig olyan jó lenne), így kint vannak velem a konyhában, az ajtók pedig csukva. Igen ám, én ilyenkor adok nekik egy újságot, amit Laura szépen nézeget egy ideig, majd megint a hülyeség jön. Apró csíkokra szaggatják az egészet...na puff...újabb takarítani való! De legalább el vannak :)

 

 

 

 Szeptember elején megyünk vizsgálatokra (minden összejött) endokrin, neurológia, ortopédia, és fülészet. Laurával. Persze mindegyik külön, egymást követő napon...hogy miért nem lehet lezavarni az egészet egy napon, vagy max. kettőn? Azt nem tudni. Hol ez a doki nincs, hol a másik. Ez van, kibírjuk :) Onkológia és MR, elvileg októberben esedékes.

 

 

 

Szerdán meglátogattak minket az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványtól, hoztak Laurának ajándékot! Nagyon örült nekik, azóta is ezek a kedvencek :)

 

 

 

 

 

Feltöltés alatt...

 

 

 

 

 

Szóval, telnek a napok....

 

Szép hétvégét mindenkinek!

 

 

 

Csilla

 

 

 

2013.09.26                                                                                                              

 

 

 

 Hello Mindenkinek!!!

 

 

 

Nem tűntem el, csak egy kicsit!

 

Sok minden történt, a legutolsó bejegyzésem óta...

 

 

 

Voltunk neurológián, endokrinológián, fülészeten, ortopédián, Budapesten a bizottság előtt, elkezdődött az ovi és még betegek is voltunk....szóval, hosszú lesz a beszámoló :)

 

 

 

Hol is kezdjem....

 


 

 

Voltunk fent a "nagy fővárosban" a Mozgásvizsgáló Bizottságnál kontrollon. Meglepődve tapasztaltam, hogy volt értelme az utazásnak, ugyanis ténylegesen felmérték, megvizsgálták Laurát, úgy, ahogy tavaly is kellett volna. Felmérték az értelmi szintjét, a kommunikációs készségét, ügyességét, feladat megoldó képességét, járását.

 

 

 

Viszonylag jól teljesített. Fáradt volt ugyan, de ahhoz képest jól bírta a kiképzést :)
 Értelmi szinten az eredmény jó, de be kell skatulyázni a gyereket, mivel már iskolába fog menni (legalábbis kellene), így valami közeget kell adni neki. Így megkaptuk  az enyhe értelmi fogyatékos címet....(nem tudom mit szóljak hozzá. Nem repesek az örömtől, de lehetne rosszabb is, úgyhogy ezt elkönyveltem jónak). A lábára pedig annyit mondtak, hogy műtét, és addig is sínt kell hordania, ugyanis "a sípcsontján jár"...

 

 

 

Persze felmérés közben megkaptam a kérdést: Miért vettük ki a régi oviból, ahol egészséges gyerekek között volt?? Hát...mert az óvoda nem tudta megfelelően ellátni, illetve nem volt meg a kötelező fejlesztése. Akkor már értették...

 

 

 

A haza út is jó volt, viszonylag gyorsan haza értünk, de a lényeg, hogy gond nélkül. Laura egész végig dumált, meg nézelődött, Peti meg nagyokat aludt :)

 

 

 

Reggel hétkor indultunk, és fél ötre már itthon is voltunk. Ut6ána még sétálni is elmentünk. Nagyon elfáradtunk :)

 

 

 

Egy hétre rá már meg is jött a levél, amiben leírták Laura felmérésének eredményét, a javaslataikat, a kötelező fejlesztéseket, stb.

 

 

 

Szeptemberben elkezdődött az óvoda! A csoporthoz jött pár új gyerek, nagyobb termet kaptak és még egy igazi óvónéni is van velük :)) Szeret is oviba járni.

 

 

 

De az ovi első két  hetét néha-néha megszakítottunk, mert kontroll vizsgálatokra kellett mennünk. Voltunk neurológián, ahol a doktor néni megvizsgálta Laurát, frissítette az ambuláns lapját, és kíírta nekünk a pelenkára a szakorvosi javaslatot. Még aznap elmentünk a fülészetre is, ahova Laura nagyon nem akart bemenni. Először az ölembe kellett ültetni, úgy megnézték a torkát és az orrát. Kiderült, hogy tüszős mandula-gyulladása van. Gyógyszert nem kapott, mivel tünete nem volt, sem láza, így kezelni sem kellett :) A fülét (és itt jön a lényeg, mert ezért mentünk oda) már egy betegágyra fektetve vizsgálták meg. Hát, sokat látott emberke vagyok, de ami a fülében volt....az kissé durva. Egy bazi nagy zsírdugót bányásztak elő a füléből. Én kicsit leblokkoltam, hogy hogy lehet ez, de a doki megnyugtatott, hogy nem egyedi eset :) Laura persze ordított, és én, illetve még két asszisztens kellett ahhoz, hogy mozdulatlan maradjon. Le kellett fogni. De sikerült és most már végre hall. Normálisan, azt is ha szépen halkan szólok neki, hogy pakoljon össze a szobájában...az már egy másik téma, hogy van, amikor nem akar pakolászni :)

 

 

 

Következő jelenésünk az endokrinológián volt. Ott megmérték a súlyát, a magasságát és vért is vettek tőle. Hősiesen tűrte, de most már a vérvételtől is fél. Elrántogatja a karját.

 

 

 

Voltunk ortopédián is, ahol átadtak a Budapesten beszélteket a doktornak. Sínt nem ír fel, mert nála ez nem szokás. Műteni megműti, ha mi aláírjuk a papírt, hogy vállaljuk a felelősséget. Egy hónap gondolkodási időt kaptunk, hogy döntsünk. Előre láthatólag izom-átültetésre van szüksége, amit a felnyitáskor tudnak pontosan felmérni, és azt is, hogy honnan veszik ki az izomszövetet. Műtét után egy hét kórház, majd hat hét gipsz következne. A lábából kiálló drótot (amit a műtét alkalmával tesznek be) pedig éber állapotban távolítják el a hatodik hét után....meggondolandó. Sok szenvedés ez Laurának, a siker pedig nem garantált. A többiről nem is beszélve...

 

 

 

Következő hét elején már nem ment oviba, mert beteg lett :(

 

 

 

Sajnos nem volt elég vitaminja, így ismét elkapta valami kórság :(

 

 

 

Orrfolyás, torokfájás, köhögés, hőemelkedés, meghalok érzés.

 

 

 

3 nap alatt kiheverte, bár még az orra folyt pár napig, de a kedve már jó volt. Utána következett apa és Peti, majd a legvégén én. Szóval, mindenkin átment :(

 

 

 

Most ismét jár oviba, délutánonként pedig nagyokat sétálunk a szokásos módon.

 

 

 

Mosolygós, vidám kis csaj! Mostanában a Hamupipőke volt a sláger, jelenleg pedig a Hupikék törpikéket nézi folyton. Illetve van még egy mese, amit nagyon szeret: Eperke karácsonya :)

 

 

 

Végre normálisan iszik, nem kell kanállal hajkurásznom, és szépen eszik magától :)

 

 

 

Biztos, hogy kifelejtettem valamit, de ha eszembe jut, pótolom :)

 

 

 

 Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

 

2013.10.02.                                                                                                        

 

 

 

 Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

 

 

Telnek-múlnak a napok:) Laura oviba jár, minden reggel megy, örömmel kel fel. Az elmúlt 2 napban délutánonként elsírta magát...nem tudni, hogy miért. Nem mondja, hiába kérdezzük, oka pedig nincs rá. Ovival is beszéltem, ott kicsit fáradtabb volt a napokban, sem semmi különös nem történt. Tegnap délután nem aludt az oviban, délután öt körül pedig elmentünk sétálni. 2,5 km-t mentünk. Ennyi sikerült, mert gyorsan sötétedik már. Sajnos. Séta közben gondolkodtam, és rájöttem, hogy nagyon valószínű, hogy a feje fáj szegénykémnek a front miatt.

 

 

 

 

 

Itthon szépen vacsizott, fogat mostunk, fürdött, utána még könyvet is olvasott. Azért még kikönyörögte a mesét is. Eperkét is nézett, majd amikor mentünk aludni, Laura már édesen aludt az ágyikójában, kezében Micikével:) Persze az eperke meg fennhangon ment. Be takartuk, és reggelig aludt.  

 

 

 

Mostanában azon töröm a fejemet, hogy hogyan is tudnám lekötni őt itthon. Pl. hétvégén. Jön a tél, és valamit csinálni kell idebent, mert nem lehetünk már annyit a szabadban. Persze Peti általában ott tesz keresztbe ahol tud, de hát ő még kicsi.

 

 

 

Gondoltam arra, hogy gesztenyét gyűjtünk, amit akár most, akár később is fel tudunk használni. Gesztenye figurákat csinálni, számolni tanulni, szóval sok mindenhez :) Akkor döbbentem rá: Nem hogy a környékünkön, de még több kilométeres környezetünkben sincs gesztenye fa :(

 

 

 

Most egy kicsit gondolkodóba estem...

 

 

 

De akinek van bármilyen ötlete, azt nagyon megköszönném. Várom az e-mail címre, ami az 'elérhetőség' alatt található jobb oldalt.

 

 

 

További szép hetet kívánok mindenkinek!

 

 

 

Csilla

 

 

 

2013.10.15.                                                                                                         

 

 

 

 Köszöntök mindenkit!

 

 

 

 

 

Nagyon szépen köszönjük az adományát annak az úriembernek is, aki külföldről utalt Laurának. Isten áldja meg érte :) És köszönjük szépen mindenkinek, aki segíti Laurát a harcban!!!

 

 

 

Jelenleg nem tudok sajnos jókat írni. Laura ismét beteg lett :( Múlt héten szerdán kicsit sápadtan, bágyadtan sírósan jött haza az oviból, és folyt az orra. Ez fokozódott a következő napokban. Csütörtökön dokinál voltunk, kaptunk homeopátiás bogyókat, és ajánlást ezüst kolloid beszerzésére. Ez még várat magára...

 

 

 

Természetesen másnapra Peti is elkapta a kórságot. Ő is ugyanazokat a bogyókat kapja, mint a nővére. Most már talán egy kicsit jobban van Laura, mert nem folyik már az orra folyton, de annyira sűrű a váladék, hogy szívni kell a nóziját. De hősiesen dogja oda!! Peti meg sarkon fordul, és menekülőre fogja a dolgot, de hát mindig el lesz kapva csórikám, mert nem szeretnénk fül gyulladást, és egyéb nyavalyát összeszedni még erre rá.

 

 

 

Most van neki minden vitaminja, kivéve c-vitamin, de elvileg a gyermek vitaminjában az is megtalálható. Fogyóban vannak, és van, amiből egy hét múlva kényszer szünetet kell tartanunk. Ezen a héten még nem megy oviba, mert nem szeretnénk, hogy vissza essen...csütörtökön lesz MR, hát kíváncsi vagyok, hogy megcsinálják-e. Betegen elég kockázatos az altatás, mert az oxigén hátra tolhatja a váladékot a légcsőbe, és fulladást okozhat.

 

 

 

A háziorvosunk ajánlására fel visszük Laurát Budapestre az Ortopédiai Klinikára, hogy ott vizsgálják meg, és ha lehet, ha javítani tudnak az életminőségén, akkor ott műtsék meg.

 

 

 

De most az MR eredményre várunk majd :))

 

Szép hetet kívánok mindenkinek!

 

Csilla

 

 

 

 

 

 2013.11.02.                                                                                                     

 

 

 

 Köszöntök mindenkit!

 

Sajnos, ismét csúsztam az írással, de hoztam jó és rossz hírt is!

 

Előbb kezdem a rosszal!

 

 

 

Laura kereken ÖT hete beteg :( Bármit adok neki, nem javul. Még mindig a köhögős, orrfolyós, orrdugulós, fejfájós kórság tombol, amit az oviból haza hozott. Három hetet volt itthon, lábadozott, majd őszi szünet előtt ment két napot oviba. Akkor ismét elkapott valami jó kis kórságot, így az egész szünetet végig szenvedtük. Voltunk dokinál, homeopátiás bogyókat kaptunk... Ezzel kapcsolatban pedig volt egy nagyon elszomorító esetünk is. Nem tudom, hogy ki hogy van a dologgal, de ha beteg a gyereke, gondolom, más is aggódik érte. Főleg, ha onkológiás! Én is biztos ami biztos alapon el szerettem volna vinni szakorvoshoz Laurát, és persze Petit is, mert ugye ő is elkapta a takony-kórt. Felhívtam az orr-fül-gégé-t, hogy meg kérdezzem, hogy mikor fogadnának... Gondoltam, hogy majd a kedves asszisztens ad nekem egy kis infót, hogy mikor mehetünk. De sajnos, nem így történt!!!

 

 

 

 

 

 

 

A "kedves" asszisztens szó szerint úgy beszélt velem, mintha a s***ből rángatott volna elő. :( Elsorolta, hogy hány háziorvos dolgozik, hogy ők (mármint a fül-orr-gégész dokik) pedig egyedül vannak. Megtudtam azt is, hogy legalább 250 beteg vár odakint a folyosón, és azt a sok sérültet mind nekik kell ellátniuk. És épp most hozott egy beteget a mentő, akinek tályog van a szájában...Úgy hogy vigyem a kölkeimet ahova akarom, de hozzájuk be ne merjünk menni, mert nem fognak minket fogadni, még akkor sem, ha Laurát kontrollra vinném! És arról is részletes felvilágosítást kaptam, hogy ha nem vagyok megelégedve a házi-dokinkkal, akkor hogyan is tudok orvost váltani. Még azt sem akarta elárulni, hogy meddig van rendelési idő. Nem szokásom telefonban Laura betegségéről beszélni, főleg nem vadidegeneknek, de elárultam a hölgynek, hogy azért is vinném szakorvoshoz, mert onkológiás, és biztos ami biztos. Erre jött a cinikus válasz: És hogy hívják a gyereket, mert ő (az említett asszisztens) 10 évig volt az onkológián nővér, és ő ott mindenkit ismer! Elárultam a nevet, de nem igazán érdekelte, mivel a saját fényezésén kívül nem sok mindennel foglalkozott. Nem akartam szólni, hogy Laura még csak 6 éves, és amikor ő még azon az osztályon dolgozott...hát, bizony az már nagyon rég volt. Rengeteg gyerekkel ezelőtt. Nem láttam értelmét a további vitának, sem annak, hogy értelmetlen emberekre költsem a telefonomról a pénzt. Így udvariasan elköszöntem, és csalódottan letettem a telefont. :( Elhiszem, hogy nincs túl fizetve, de ez a szép viselkedés sajnos belülről jön...amikor Laura fülét nézettük szeptemberben, akkor is rászólt a kedves hölgy szegénykémre, hogy miért nem egyedül, a saját lábán megy be a rendelőbe. Akkor mondtam, hogy nem tud járni, mert onkós. Erre eltűnt a bal-fenéken... Na, erről ennyit!

 

 

 

 

 

 

 

Ma vettünk ezüst-kolloidot a törpéknek (elég húzós ára van, nem mondom). De remélem, hogy beválik, és végre kikerülünk ebből a betegségből. Persze, én is benne vagyok nyakig :(

 

 

 

De van ám jó hír is! És milyen jó!

 

Voltunk MRI-n!!!!

 

És, ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

NEGATÍV!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

 

 

 

 

 

 

 

És bizony-bizony csakis ez az, ami igazán számít!!!Nagyon örülünk neki, vártuk már nagyon ezt a jó hírt. Most már megnyílt az út Laura láb-műtétje előtt. Jövő héten kérünk időpontot az Országos Ortopédiai Klinikára, és a többi majd alakul :)

 

 

 

 

 

A házi orvosunk Laurát nem engedi még oviba, így Laura még 1-2 hétig biztosan itthon marad. Ez miatt is (és egyébként is) elkezdtem össze veszegetni egy-két dolgot, amivel Laurát le tudom foglalni. Vettünk vízfestéket, temperát, üvegfestéket, ecseteket. Gyűjtöttünk teméseket, tobozokat, színes leveleket. Gesztenyét nem sikerült idén szereznünk, mert nem volt időnk olyan helyre menni, ahol nyugodtan lehet gyűjtögetni.

 

 

 

De már csináltunk levélből egy egész kis csokor rózsát, és épp a papír dobozt próbálgatjuk :) Képeket majd teszek fel! Mindenről :)

 

 

 

Szép napokat kívánok!

 

 

 

2013.11.20.                                                                                                         

 

 

 

 

 

 Szeretetettel köszöntök mindenkit!

 

 

 

Jó kedvünk van, és csakis jó híreket hoztam :)

 

 

 

 

 

Laura végre meggyógyult (és Peti is), így újra oviba jár. Múlt hét hétfőn kezdte ismét. Volt egy kis balesete, amit vagy út közben (az ovi mikrobusza szállítja), vagy az oviban 'szenvedett' el, de nem komoly. A jobb kezén a bütyök résznél több helyen lenyúzta valami. Ő nem mondja el, hogy mi történt, más nem tud róla, így ez örök kérdés marad. :(

 

 

 

 

 

Egyébként nagyon jól van! Inni nem igazán szeret, bár szerintem ez a mostani időjárás sem segít abban, hogy kedve legyen hozzá. Szoktunk néha gyümölcs teát főzni, az jobban csúszik, mint a víz, de nem erőlteti meg magát akkor sem :)

 

 

 

Laurának kiesett az első tejfoga!!!!! El sem tudtam képzelni, hogy egyszer ez is el fog jönni, és neki is kiesik majd a foga :) Nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz foghíjason. Csini :) És nagyon-nagyon büszke rá!! Vigyorog ezerrel, piszkálja a foga helyét a nyelvével, és praktikusan oda teszi be a szívószálat!! (micsoda kreativitás) Fogmosás közben esett ki, így sajnos nincs meg. Amikor oda néztem, akkor jött kifelé éppen, gyorsan mondtam neki, hogy köpje ki a habbal együtt...erre röhögve lenyelte!

 

 

 

 

 

Apa pedig már hónapok óta várta, hogy kiessen a foga, és kézbe vegye. Megnézze, majd elmesélve Laurának a fogtündéres mizériát, ajándékért beváltsa. (amit persze mi raktunk volna el emlékbe, mint annyi minden mást. Első hajtincs, stb...) Hát, most koppantunk! Talán a másodikat nem nyeli le :)

 

 

 

Ami nagyon-nagyon jó hír még, az az, hogy sikerült végre időpontot kapni az Országos Ortopédiai Klinikára!!!!! Hurrááááááá!!!!!!!!

 

 

 

 

 

Vagy egy hétig telefonálgattam, mire sikerült....

 

 

 

Mivel csak február végére kaptunk időpontot, így ajánlottak dokit, aki ért az ilyen degeneratív elváltozásokhoz, így magán rendelésre megyünk hozzá. Másképp sajnos lehetetlen hozzá bejutni. Nem kevés pénzbe kerül, de bízom benne, hogy lesz eredménye is. Jövő héten utazunk Budapestre, amint lesz valami eredmény, jelentkezek.

 

 

 

Laura kap egy homeopátiás cseppet a TSH-szintjének csökkentésére, és a pajzsmirigy T4 hormonjának emelésére. Láss csodát!!!! Működik!

 

 

 

Végre elkezdett nőni a haja, szebben beszél, jobb a kedve. Jobban, szebben kommunikál, ügyesebb mindenben és jobban tud koncentrálni. Remélem, majd a vérképe is igazolni fogja ezt :)

 

 

 

Bár esik az eső, és be van borulva, a felhők felett bizony most is ragyog a nap :)

 

 

 

Jó kedvet, és további szép hetet kívánok mindenkinek!

 

 

 

Csilla

 

 

 

                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 Minden kedves olvasónak meghitt, áldott, békés és nagyon boldog karácsonyt kívánunk!!!

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               Bencze család

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feltöltés alatt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK!!!!

 

 

 

                                                                   Bencze Család

 

 

 

 

 

 

 

 2014.01.08.                                                                                                       

 

 

 

 Szeretettel köszöntök mindenkit!!!

 

 

 

 

 

 

 

Régóta nem írtam, de ismét itt vagyok. Elnézést a nagy hallgatásért, csak kicsit össze jöttek a dolgok.

 

 

 

Laura tavaly már nem ment oviba, mert akárhányszor elment, folyton beteg lett, így itthon maradt, hogy kikúráljuk úgy igazán. Nem szerettem volna az ünnepeket is takonyban úszva, éjszaka orrot szívva visító gyerekkel a kezemben tölteni, így jobbnak láttam eme "könnyebb" megoldást választani, hogy itthon marad. Nem bántam meg :) Még ha nem is volt időm pihenni, meg nyugodtan főzni, sütit sem sütöttem  karácsonyra, és a fele menü is elmaradt. De nagyon jól elvolt a két gyerek (csak néha kellett őket szét szedni), játszottak, könyveket nézegettek, tanultak számolni, nagyokat fürödtek és szórakoztak. 

 

 

 

Idén is elterveztem, hogy milyen jó kis ajtódíszt, meg asztaldíszt fogok én csinálni a két kis kacsómmal, de persze megint nem jött össze! Karácsony előtt kész lettem a takarítással, majd jöhetett (volna) a főzőcske, de valahogy nem igazán volt kedvünk a nehéz kajákhoz. Így nem lett töltött káposzta és társai :) 

 

 

 

Fel díszítettük a karácsonyfát is 24.-én, Laura és Peti segítségével, mert nálunk az ajándékokat hozza a Jézuska, a fát mi készítjük neki :)

 

 

 

Próbáltam én fel rakni a törékenyebb díszeket, de valahogy mindig elérte őket valaki...3 díszt törtek össze, ebből kettőt Peti, egyet pedig apa...hehe!

 

 

 

Nagyon tetszett nekik a fenyő (bár még mindig az a régi, több, mint tíz éves műfenyőnk volt). Itt-ott kicsit ragasztani kellett, meg drótozni, de szép lett :)

 

 

 

Laurával is történnek a dolgok, nem sokára írok tovább....

 

 

 

2014.01.20.                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 Feltöltés alatt

 

 

 

 

 

 Isten éltessen  a 7. születésnapodon Laura!!!!

 

                                                         Apa, Anya, Peti

 

 

 

 

 

 Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

 

 

Laurának ma van a születésnapja :)

 

 

 

 

 

De ígértem, hogy írok, hogy mi is történt még a tavalyi évben.

 

Szóval, a háziorvos ajánlatára fel mentünk Budapestre. Az Országos Ortopédiai Intézetben voltunk Laurával, hogy hozzáértő, normális doki is megnézze. Hát, jelentem, megnézte!

 

Voltunk röntgenen is, a medencéjét nézték. És sajnos beigazolódott a sejtésem, deformlódik. Az ottani doki írt ki Laurának merev, sín-szerű csizmát, amit hordania kell majd, amennyit csak lehet. Illetve még írt ki egy csípő merevítőt is, amit alváshoz kell majd használnia. Ezeket először csak pár percig kell hordania, majd egyre növelni kell az időt, amit ezekben a segédeszközökben tölt. Nem lesz kis munka, de ha segít, hogy Laura állapota ne romoljon tovább, akkor már megérte. Jelenleg az állapot rosszabbodását szeretnénk elkerülni. Ha ez sikerül, akkor örülünk. Ha nem sikerül, akkor 2015 januárjában műtét vár Laurára.

 

Voltak kint nálunk méretet és mintát venni a rögzítőkhöz, illetve a gipsz mintát is itt csinálták. Laura a konyha asztalon feküdt, ész szó szerint be volt gipszelve a hóna aljáig :) Nagyon jól viselte!!! Sokat nevettünk :)

 

Még várjuk, hogy mikor hozzák a merevítőket! Állítólag csajos színt választanak neki. Pink lesz :)

 

 

 

Laura sajnos ismét beteg lett. Kereken egy egész hetet töltött az oviban, mielőtt elkapta ismét ez a kórság. Fej és torok-fájás, orrdugulás.

 

Természetesen, mi is elkaptuk!!!!!!! Még most is benne vagyunk :(

 

Szép hetet kívánok!

 

Csilla

 

 

 

 2014.02.18.                                                                                                           

 

 

 

 Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

Sajnos, elég régen tudtam írni, mivel vagy a gép haldoklott, vagy én voltam dögrováson :(

A gép úgy ahogy megjavult, én meg próbálom magam összeszedni :)

 

Laura ismét orrfolyásos valamiben szenved, karöltve Petivel. Mind a ketten köhögnek, folyik az orruk. Iskolaorvos vizsgálta Laurát, szerinte allergia....de nem tudja. Homeopátia nem hat rá, és Petinek éjjel óta hőemelkedése is van, meg nyűgös is.

Laura viszont egyébként nagyon jól van, fejlődik szépen! Ennek nagyon-nagyon örülök! :)

A beszéde sokkal szebb lett, a mozgása is jobb. Magabiztosabb és merészebb. A szobájában többnyire már LÉPEGET!!!! Magától, egyedül, segítség és bot nélkül. Az ágyától a szekrényig megy, leveszi a mesekönyvet, amit kinézett magának, majd megfordul és visszamegy az ágyába. Frászt kaptam, amikor először megláttam, de most már csak izgulok, hogy sikerüljön neki :) Lassan megszokott lesz :D

Petivel sokat játszanak, rosszalkodnak. Laura tanítgatja ezerrel, Peti pedig felnéz a nővérére...kivéve, amikor összevesznek valamin, és kitör a közelharc. De ez nem jellemző :)

Végre jó az idő, ismét lehet igazán nagyokat sétálni! Hintázunk sokat, rajzolgatunk, és élvezzük, ha süt a nap. Ibolyát és hóvirágot keresünk, hallgatjuk a madarak csicsergését és nézzük, ahogy ágról ágra ugrálnak a rigók....Végre, itt a tavasz :)

Mindenkinek nagyon szép hetet kívánok!

És próbálok minél előbb jönni, mert voltunk vérvételen, kontrollon az onkológián, és megyünk gasztroenterológiára tejterhelésre is :(

 

Szeretettel, Csilla

 2014.03.18.                                                                                                        

 

 

Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

Jól eltűntem, de már itt vagyok ismét.

Dögrováson voltunk…de nagyon!

Laura elkezdte, Peti folytatta, a játék neve pedig hányás-hasmenés volt! Hát, nem volt leányálom!

Előtte Laurának torokgyulladása volt, akkor meg azért volt itthon 2 hetet. Kapott antibiotikumot isés nagyon rosszul nézett ki  :(

De már rendben van :)

Voltunk gasztroenterológián is, megállapították, hogy Laura tejfehérje allergiás, így lőttek a tejnek és az összes tejes dolognak! A gabonatejek meg irtó drágák :(

 

De amit megígértem, hogy leírok, az a következő eset:

Laura haza hozott valami kórságot az oviból, ami rajta kb.2 nap alatt átment, de Peti is elkapta. Köhögés, orrfolyás…

Peti nagyon csúnyán kezdett köhögni este, így bevittük az ügyeletre, hogy hallgassanak rá a mellkasára. Megvizsgálták, hörghurut gyulladása van, antibiotikum kellene, de az orvos nem mer felírni neki semmit, mert fél az allergiától (Peti ekcémás, mert szója és tej allergiás a kötelező oltása óta). Így gyógyszert nem, de beutalót kaptunk másnap reggelre a fül-orr-gégére, hogy ott a doki vizsgálat után adjon gyógyszert.

Másnap reggel megjelentünk a rendelésen, ahol elég sokan voltak. A drága asszisztens kijött, adom neki a papírt, hogy ide küldtek. Elolvassa, kérdezi, hogy mik a jelenlegi tünetek. Mondom, hogy orrfolyás, köhögés, gubbasztás. Erre az volt a válasz, hogy  akkor ráérek hétfőn vinni a gyereket orvoshoz! Mondom neki, hogy hát az ügyeleten hörghurutot mondtak, és gyógyszer miatt vagyunk itt. ( Teszem hozzá, hogy pénteki nap volt) Erre flegmán, lekezelő modorban elmondta, hogy  az orvos nem ér rá megvizsgálni a gyerekemet, és hiába ülnénk ott órákat, nem kerülnénk be, mert nem hívnának be minket. Hétfőn menjünk a pepsi házba, ha addig baja lenne a gyerekemnek, akkor adjak neki cataflam cseppet. Ennyi.

Na, elmentünk Laura ovijába, mert akkor volt neki a farsangi mulatságuk. Ők voltak a másodikak, így nyugodtan meg tudtuk nézni, de Peti már kezdett nyűgös lenni. Apa kivitte a kocsiba, mert sírni kezdett, hogy talán álmos, és zavarja a nagy hang, ami odabent volt. 25 percig sírt, és semmi nem volt jó neki, mire sikerült elaludnia. Addigra Laurát is átöltöztettem, és apa szólt, hogy Peti nagyon meleg…

Otthagytuk hát a farsangolást, és elindultunk vissza a klinikára. Bevittem Petit a rendelőhöz (rendelési idő vége előtt kb. ¼ órával), ahol egy másik asszisztens nyitott ajtót a kopogásomra. Megnézte a papírt, kérdezgetett. Amikor meghallotta, hogy a híres nagyszájú asszisztens elküldött minket, azonnal hívta az orvost. Jött is a doki, 5 percen belül. Megvizsgálta Petit, savas volt a füle, kapott antibiotikumot. Szólt, hogy tartsuk lent a lázát is. Otthon megmértük, 39,6 volt L

Hűtőfürdő, lázcsillapító és antibiotikum. Ez volt a napi rutin 3-4 napig, amire kezdett jobban lenni.

Most már ismét jól van!

Az asszisztensre meg ismét nem találok megfelelő, tintát és képernyőt bíró szavakat! Ha akkor délután ő nyitott volna ajtót, garantálom, hogy akkorát kapott volna, hogy beesik a sarokba! Szerencséje volt!

Megjött a szép idő, egész nap kint mászkálunk, és hétvégente megyünk medvehagymát szedni!!!

Laura leül a plédre amit viszünk, kap kekszet, Peti matat az avarban, apa, vigyáz rájuk, én pedig szedem a hagymát. Nagyon jó az erdőben lenni!!! :)

Szép hetet kívánok :)

 2014.04.02.              &nbs

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 44
Heti: 371
Havi: 1 230
Össz.: 324 629

Látogatottság növelés
Oldal: Heti beszámoló VI.
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2018 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bencze laura - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »