Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

Itt olyan recepteket olvashatsz, amik kipróbáltak és tuti finomak!

Jó nézelődést kívánok!


Tiramisu-sütés nélkül

Hozzávalók:

- 1 cs. babapiskóta
- 1 dl kávé
- pár csepp rum aroma (nélküle is jó)
- kb 1 dl tej.

Krém:
- 2+1/2 dl tejszín, vagy 2 habpor
- fixáló a habhoz
- 1 doboz natúr vajkrém
- 1 tojás
- cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A kávét és a tejet összekeverjük és ebbe mártogatjuk a piskótákat (ne essen szét).
A tejszínt habbá verjük és fixáljuk.Cukrozzuk.
Közben a tojást és a vajkrémet kikeverjük és a tejszínt hozzá adjuk.
Ezt az egészet elrendezzük egy rá alkalmas edényben.
1. krém
2. piskóta
3. krém
4. piskóta
5. krém
A krém legyen a legalján és a legtetején.
Jól lehűtve tálaljuk.

Tipp:

Tehetünk 1 réteg lekvárt (pl. eper) is bele. Nagyon finom.

Csőben sült burgonya

Hozzávalók:

- 1 dkg burgonya
- 3-4 nagy fej hagyma
- 5-10 dkg reszelt sajt
- 4 dl besamel mártás
- 4 tojássárgája
- 3-4 kemény főtt tojás
- 4-5 gerezd fokhagyma
- Kis darab füstölt száraz kolbász
- só, bors, szerecsendió
- vaj

Besamel mártás:
- 5dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- só, bor, szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, meg pucoljuk, és ha kihűlt felkarikázzuk. A tojást is feltesszük főni, ha már kemény megpucoljuk és felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk és kevés vajon meg pároljuk, amikor már majdnem kész, a vékonyra szeletelt kolbászt és a felszeletelt fokhagymát is bele keverjük.
Közben a szeletelt krumplit vajazott jénaiba tesszük és a hagymás keveréket rá öntjük.
(én tettem rá még egy sor krumlit "hézagosan", nem kell sok). Erre rápakoljuk a szeletelt tojásokat, és rá öntjük a besamelt. A besamelbe belekeverjük a 4 tojássárgáját egyenként.Úgy öntjük a tojásokra. Az egészet meg szórom a reszelt sajttal és 180 C°-os előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütöm. Amíg szép barna színe nem lesz.

Besamel:
A vajból és a lisztből enyhe, világos rántást készítünk, ezt felöntjük a forró tejjel és simára keverjük. Fűszerezzük és kis tűzön néhány percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. (ne legyen túl sűrű)

Tipp:

A besamelbe csak akkor tegyük bele a tojássárgákat, ha már kihűlt.
Először kevés tejjel öntsük fel, így nagyobb esély van rá, hogy csomómentesre tudjuk keverni.
Hűlés közben is keverjük meg néha, nehogy csomós legyen.

Fehérboros-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

- 1-2 dl fehér száraz bor
- 3-5 ek. mustár
- pár csirkemell kis bőrrel
- 3-4 nagyobb fej hagyma
- olaj
- só
- bors

Elkészítés:

A csirkemelleket sózom és borsozom mindkét oldalon.
Olajban egy kicsit "meg kapatom", csak hogy fehér legyen mind két oldala,majd kiszedem és félre teszem.
A karikára vágott hagymát meg párolom, ha jó, lezárom a tüzet és rá pakolom a csibemelleket bőrös részükkel lefelé. Közben össze keverem a bort és a mustárt és rá öntöm. (jénai tálba szoktam bepakolni mindent).
Összesen 35-45 percig sül.
25 percig sütöm, majd meg fordítom és újabb 20 perc következik.
Lég keveréses sütőben kb. 175-180 C°-on.
Melegen tálaljuk, krumpli püré illik hozzá.

Tipp:

A sütés ideje rövidebb, ill. hosszabb is lehet, ez a csibemellek vastagságától függ.

Feltöltés alattAlmás kevert

Hozzávalók:

- 1 citrom héja és leve

- 5-6 db. alma

- 30 dkg cukor

- 45 dkg liszt

- 2,25 dl olaj

- 3 tojás

- 1 ek. fahéj

- 1 kk. szódabikarbóna

- 1 cs. vaníliás cukor

- 10-15 dkg durvára tört dió, vagy valami eféle a tetejére

Elkészítés:

Az almákat megtisztítjuk, és kb. centis kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd lassan az olajat és a reszelt citrom héját is hozzá adjuk. A fahéjas, szódabikarbónás lisztet is lassan bele keverjük, majd az egészet alaposan összekeverjük az almával. Sütőpapíros (vagy kikent és lisztezett) tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a dió darabokkal és 190C°- os előmelegített sütőbe toljuk, kb 20-25 percre. (szúró-próba, ha nem biztos). Ha kész, porcukorral megszórjuk.

Feltöltés alattSós perec:

Hozzávalók:

- 1 kg liszt

- 5 dl tej

- 5 dkg élesztő

- 2 ek. cukor

- 1 ek. só

- 1,5 dl olaj

+

- 3 ek. liszt

- 1 ek. só

+

- 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt kelesztjük, a tésztát meggyúrjuk, kicsit pihentetjük.

32 darabra  vágjuk, pereceket formálunk, és olajjal kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe rakjuk. A tetejét egész tojással megkenjük, és 230 C°-os sütőbe toljuk. Lisztet és sót elkeverünk annyi vízzel, hogy kissé folyós masszát kapjunk. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk a masszát, majd még pár percig visszatoljuk a sütőbe. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!

Tipp:

A masszához a só felét kivlthatjuk fokhagyma granulátummal is, ízlés szerint. Úgy is nagyon finom lesz!

Epe bántalmaktól szenvedőknek csak hűlve és kis adagban ajánlom!









































Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 78
Heti: 150
Havi: 1 579
Össz.: 428 761

Látogatottság növelés
Oldal: RECEPTEK!!!
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2024 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »