Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

Laura a következő daganatellenes gyógyszereket kapja:

  • Cisplatin
  • Carboplatin
  • Etoposid
  • Vincristin
  • Cyclophosphamide

A vinkrisztin (INN: vincristine) növényi eredetű alkaloid. A  rózsás meténg (Cataranthus roseus, Vincaceae család) alkaloidja. A növényben a vinkrisztin mellett vinblastin és vincamin található.

A sejtciklus metafázisában reverzibilisen blokkolja a mitotikus sejtosztódás. Hatását a mikrotubulusokhoz kötődve a mitotikus orsók képződésének gátlásával fejti ki. A tumorsejtekben szelektíven gátolja a DNS repair mechanizmust és a DNS-dependens RNS-polimeráz enzim gátlása révén az RNS szintézisét. Elsősorban a májban metabolizálódik, és az epével ürül.   

A ciklofoszfamid (INN: cyclophosphamide) (Cytoxan, Endoxan, Neosar) egy nitrogén mustár alkilálószer, amely az oxazafoszforin vegyületcsoportba tartozik. Különféle típusú rákok és autoimmun betegségek kezelésére használják. Prodrug, azaz gyógyszer-előanyag, mivel aktív formája, melynek kemoterápiás tulajdonságai vannak, a májban jön létre. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Cyclophosphamidum néven hivatalos.


Feltöltés alatt

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 44
Heti: 358
Havi: 1 217
Össz.: 324 616

Látogatottság növelés
Oldal: Cytostaticumok
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2018 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bencze laura - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »