Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

 

 

2012.06.15.                                                                                                     

 

Szeretettel köszöntök mindenkit:))

 

 

 

Most sikerült végre felraknom az ígért képeket, és még egy pár darabot, ami máshol készült.

 

Ma indulunk ismét mamáékhoz Villányba, végre jó időt mondanak, így pecálhatunk sokáig:)) Gondolom, Laura ismét masszázsban fogja részesíteni a szerencsésebb halakat:))) Mostanában feltűnően elemében van a kisasszony!

 

Azon kívül, hogy színészi tehetsége oszkárt érdemelne, tényleg nagyon jól érzi magát. Feszegeti persze a határait, és apánál ugye mindent el lehet érni egy kis hisztivel. Így, ha valamit szeretne, egyből apához fordul. Gondoltam, hogy ez így lesz, mivel én vagyok a szigorúbb.:s

 

Egész nap be nem áll a szája, folyamatosan énekel, dumál, vagy csak épp dünnyög:) Egész nap mozog, néha botozik is. Sétálni is megyünk minden nap, bár maci kutya simogatás nem mindig van. (ennek néha örülök, mert nagyon elburjánzott a kezén az ekcéma) Minden nap ki kell menni vele az autóba, hogy rádiót hallgasson, táncoljon, nézze az utcán levő embereket, néha-néha találkozunk gyerekekkel is, olyankor nagy az öröm...

 

Rengeteget pakol:( Ez jó neki, de rossz nekem!! Valahogy nem élvezem a dolgot, hogy naponta háromszor pakolom vissza a ruhákat a szekrénybe, majd Laura negyedszerre is kipakolja azt. Vajon miért nem jó ez nekem így? Nem is értem! A gond az, hogy eddig nem tudta leszedni azt a befőttes gumi hadat az ajtóról, amit furfangosan rátekergettem. Még én is alig tudtam leszedni néha...na persze, Laura egyszer látta csak, hogy hogy szedtem le. Ennyi elég is volt! Nesze nekem:)

 

Folyamatosan kezelni kell a lábát, mert folyamatosan ezt kéri. Mi abban a tudatban voltunk, hogy ezt majd milyen nehéz lesz megszoknia, erre meg direkt nem tud meglenni nélküle. Fura egy gyerek...Szóval, naponta kétszer kötelező a tens-gép használata, és a napi adagot Laura figyeli. Nem lehet átvágni:))

 

Ismét voltunk vásárban! Én úgy veszem észre, hogy egyre többször vásárolok ott. Frissek és megbízhatóak az áruk. Van bőven választék is, úgyhogy nincs okom panaszra. Vettünk minden féle finom zöldséget, majd jót vacsiztunk belőlük:)) Laura élvezte ismét a sétát, meg persze azt, hogy apa ilyenkor nyakiban viszi. De valahogy apa nem annyira élvezte a vasárnapi vásározást:))) Csak a nyakfájásra panaszkodott szegény:))

 

Történtek dolgok más téren is!

 

Elsőre írom a jelent: Hétfőn irány Budapest! A vizsgálatot meg kell ejteni, Laurát fel kell mérni (ovi miatt kell a papír) és ezt nem engedik át a Pécsieknek. Így fel kell menni. Hát ennek nem örülök, mert megterhelő egy ilyen hosszú út, meg valahogy a hátam közepére sem kívánom Pestet. Nem tetszik nekem a főváros, ez van. Nem kívánkozom oda! Főleg nem kánikulában, klíma nélküli kocsiban...mintha egy jó nagy fazék rohanó, fortyogó levesben utaznánk. NYAMMMIII! Na de mindegy, ha menni kell, megyünk, minél előbb legyünk túl rajta és kész! Ha a hétfőt túléljük, már nyugodtabb leszek egy kicsit. Az eredmény végülis nem izgat, mert akkor is ugyanúgy fogok viselkedni és nézni Laurára, ha azt mondják odafent, hogy zseni, és akkor is, ha azt mondják, hogy egy éves szinten van. Tudják is ők????!!!

 

A másik dolog, a gyógyszer szedés. Pontosabban a pajzsmirigy hormon szedése, amit kiírtak az endokrinológián. Valahogy eddig ki sem váltottam....a héten voltunk a háziorvosnál, megnézte a leleteket, majd megjegyezte, hogy nem kell Laurának ez a gyógyszer, mivel a pajzsmirigye teljesen jó. Ennyit erről! Szóval, Laura nem kapja a gyógyszert, a jövő havi kontroll meg majd azt mutatja, amit csak akar.:))

 

A mai Villányi utat most nem mondom meg neki, mivel a múltkori akciójából tanultam:)))) (órákon keresztül nyekergés, stb....) Majd akkor veszi csak észre, amikor pakolok, akkor meg már úgyis mindegy:D

 

És a lényeg! Ismét elkezdünk lovagolni. Már elment a tél, így újra szabad a pálya:DD Laura még nem tudja, de ma megyünk ismét Barka pacizni:) Nagyon fog neki örülni!!!! Fényképezőt is viszünk, biztos nagyon jó lesz ismét a nyugodt zöldben lenni!

 

 

 

Szép hétvégét kívánok mindenkinek!!!

 

Csilla

 

 

 

 

Köszöntök mindenkit:))


Sok dolog történt, amióta nem írtam. Többek között a gépünk most már meg is halt szó szerint, így csak most jutottam ide.

Voltunk lovagolni! Laura hogy meglátta Barka pacit, már ujjongott!Fél órát örömmel lovagolt, majd irány Villány!

A villányi kiruccanás nagyon jó volt, már majdnem nagy halat is fogtunk!! Csak sajnos elment, de majd még megfogjuk a drágákat...kettő volt!:) Kishalat azonban ismét fogtunk Laurának, így volt mit fogdosnia:) És a nagy melegben persze a kisasszony megmártózott a tóban is:)

Laura nagyon jól érezte magát, és meglepetésként (névnapja volt) csináltunk egy jó kis bográcsos halászlevet. Meghívtuk Mohácsról dédiéket is, így Laurának igazán nagy volt az öröm! Egész hétvégén pörgött, alig aludt valamit. Vasárnap délután már sírt a fáradságtól.... Itthon éjjel jól aludt, de sajnos nem eleget. Ugyanis hétfőn kellett menni Budapestre a Mozgásvizsgáló Bizottság elé.

Minden úgy történt, ahogy gondoltam.

Kánikula volt, mi fáradtak voltunk, Laura nyűgös volt, és teljesen felesleges volt az egész. A végeredmény igaz, hogy pozitív, és ennek nagyon örülünk, de ezt itt, Pécsen is elintézhettük volna.

Reggel fél hétkor indultunk, 10:30 körül ott is voltunk. Bementünk. Volt egy pici (kb. 5-6 hónapos) kisfiú a váróban. Laur mindjárt megtalálta a közös hangot vele, és elkezdte tanitgatni:) Megjelent egy hölgy, kezet fogtunk, bemutatkoztunk, stb...Pár perc múlva hívtak minket a pszichológus-értelmi fejlesztő szobájához. Na, Laura itt sokallt be, és hátat fordítva mindennek elindult kifelé az ajtón. Apa elkapta, és bementünk.

Asztalhoz ültették, majd kapott egy papírt meg ceruzákat, hogy rajzoljon. Laura el is kezdett rajzolgatni, egészen addig, amíg meg nem látott a teremben lévő tükörben egy babát. Akkor már inkább babázni akart. A hölgy képeket mutatott neki, amiket meg kellett neveznie (sikerült is neki), majd a színek jöttek. Zöldet a zöldhöz és így tovább. Laura itt már nem működött együtt. Megmakacsolta magát, elfordult, és kijelentette, hogy NEM! Miután látta a hölgy, hogy ennyit tudott kihozni Laurából, megengedte, hogy Laura játsszon. Kapott egy plédet a földre, és apával elkezdtek játszani. Megjött a jókedve és a hangja is:) A hölgy közben figyelte, és tőlem kérdezősködött. Egy utolsó próbát még tett, hogy esetleg Laura mondana-e neki egy nyuszis mondókát, de Laura ismét nemmel válaszolt. Még csak rá sem nézett.... Végeztünk a 'vizsgálattal', majd kimentünk a váróba. Ott Laura elkezdett rajzolgatni, és legalább 4-szer elmondta a pont-pont vesszőcske című mondókát érthetően, fennhangon, elejétől a végéig. (persze ezt senki nem hallotta).

Majd kis várakozás után jött a mozgás 'vizsgálat'. Megkérték, hogy a botjaival menjen be a terembe. Elindult szegénykém, de gyorsan össze is esett. Már annyira fáradt volt, hogy ez már nem tudta érdekelni. Végül a kezét fogva bementünk. Ott volt egy hatalmas tükör, elé leterítve egy vastagabb torna matrac. Oda letettük Laurát, hogy játsszon. Volt egy szekrény, tele játékokkal:) Pár dolgot az alsó polcról levett neki a gyógytornász, majd leült papírokat töltögetni. De azért fél vállról odaszólt Laurának, hogy ha akar valamit fentről, akkor szóljon és leveszi neki. Kissé meglepődött a hölgy, amikor mondtuk neki, hogy magától is le tudja venni a dolgokat, hiszen fel tud állni. Majd a vizsgálat (amiért elvileg fel kellett menni) jött. Az egész annyiból állt, hogy hátára fektette Laurát, és a lábfejét egyenként megmozgatta párszor. Ennyi! Ez volt az a máshol meg nem ejthető vizsgálat, amit csak Pesten tudnak elvégezni...Röhej!! Még azért megkérdezte, hogy mikor volt műtve a lába. Mondtuk, hogy nem volt műtve, szeptemberben lesz kontroll, akkor eldől, hogy műtét, vagy sem. Elmondtuk, hogy tens-gépet és sajkabetétet használunk, amit az ortopédián ajánlottak. És reméljük, hogy sikerül pozitív irányba elmozdítani a lúdtalpát. Erre megjegyezte, hogy a műtétre mindenképp szükség van! Csak néztem:o Ismét vissza ült a helyére, háttal mindenkinek, és papírt töltögetett. A végén, mielőtt elköszönt volna, megkérdeztem, hogy mégis mit csináljak azzal a(z öt éves státusz) papírral, amit annyira fontosnak írtak le a behívójukban, hogy állítólag nélküle nem csinálják meg a vizsgálatot sem. Na akkor kérte el, lefénymásolta és ennyi. Semmilyen orvosi papírt nem kértek.... De mindenki a szemére volt ráállva, hogy mikor látta szemész, meg hogy kellene szemüveg, le kell ragasztani a szemét, mert néha beugrik. Nem győztük elmondani, hogy a szemének semmi baja, csak van egy hygroma a fejében, ami folyamatosan változik, és ez okozza a szemének néhai kancsalítását. Na erről persze kértek volna papírt is a drágák:))) Hát nem kaptak!

A végén, aminek nagyon örültünk, az az, hogy Laura mehet ebbe az óvodába, ami az utcánkban van:)))) Szóval, a végeredmény pozitív, csak az út volt hepe-hupás:) Egy év múlva kontroll, ismét Pesten, de kikötöttem, hogy többet nem megyek a nyár kellős közepén! Találjanak ki másik időpontot. Állítólag rugalmasak, így nem félek, ezt is meg fogjuk oldani:)

Már két óra volt, amikor elindultunk haza felé. Amit a forró kocsiba ültünk, Laura kb. öt perc után kidőlt. Kb. egy órát aludt...Már öt óra is elmúlt amire haza értünk, túlmelegedve, alig élve másztunk be az ajtón. Laurát gyorsan lefürdettük, evett egy keveset, és irány az ágy. Aludt, mint a bunda:)Apa felállította az udvarban a medencét, így Laura napjában legalább kétszer fürdik benne. A felét kiissza, néha megpróbál bele fulladni (kis sikerrel:))), és nagyon élvezi a vizet:) Ugrál, mászkál, próbál úszni, és játszik is. Igazi kis vízi szörny! Már csak az úszó-hártyák hiányoznak, de ha így megy tovább, akkor nem kell sokat várni, és simán azt is növeszt:))

Az elmúlt napokban alig aludt éjjel pár órát, de tegnaptól ismét átalussza az éjszakát. (ennek nagyon örülök:) Gondolom, a frontok voltak a bűnösök.Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!!

 

 

2012.07.12.                                                                                                                

 

Köszöntök mindenkit:)

 

 

 

Laurának új bece neve van! VÍZI-BOLHA!!!!

 

Úgy pattog a vízben, mintha muszáj volna:) Próbálkozik úszni is a drágám, és nagyon kitartó:) Általában apát kínozza a medencében, és békát keres a fűben (nálunk az nincs:), de nagyon jól elszórakozik:)

 

Pár napja megdöglött a medencében a víz, így tisztítás és újratöltés volt a teendő. Na ezt kissé nehezen vészelte át a kisasszony, mert addig csak a zuhany és a benti kád állt a rendelkezésére. Azok pedig nem olyan jók, mint egy medence...ez van.

 

A napokban apró, kicsi gyíkok születtek nálunk, méghozzá rengeteg! Elkaptam egyet, majd odavittem Laurának és apának, hogy nézzék meg milyen aranyos...apa betette egy nagy szűrőbe, hogy Laura jól megnézhesse...Erre Laura? Bemutatkozott neki, elmondta hány éves, megsimogatta, és elengedték....Úgyhogy most már minden gyík tudja nálunk, hogy ki az, aki mindig békát keres a fűben.

 

Voltunk pacizni is, Laura nagyon élvezte a dolgot:) És elvileg, ha minden jól megy, akkor szombaton ismét lovacskázni fog.

 

A lába most is naponta minimum egyszer kezelve van a géppel, nem hagyjuk ki soha. Mindig szól:) Most nagyon nézi a micimackót. Úgy látszik, hogy átszokott :)

 

Pár napja történt az is, hogy a nagy pakolgatásban előkerült a torta tartónk (az a sima, műanyag fajta) . Laura kapott az alkalmon, szétszerelte, majd nagy rohanás közepette elvitte a tetejét. Mi dülledő szemmel néztünk apával, hogy mit akarhat vele. Bevitte a szobájába, majd az összes apró dolgot (kocka, kártya, apróbb játékok, gyöngyök, stb...) belepakolta, amit csak talált. Ebben tárolta a játékait, és ebbe mindig vissza pakolt. Vitte magával folyton. Így bármi kell neki hirtelen (mert ugye soha nem lehet tudni, hogy éppen egy kicsi kutya, vagy egy sárkány, esetleg egy kocka mikor jön jól) az rögtön ott van nála:)

 

Eszik szépen, és az ivás is megyeget. Hol a medencéből kortyolgat, hol inni kér, hol meg úgy kell rászólni, hogy igyon. De kiszáradni biztos nem fog:)

 

Az elmúlt napokban volt egy fellángolása, hogy semmi mást nem nagyon akart enni, csak hideg dinnyét és jégkrémet. Megértem, hogy ilyen melegben mindenki a hideget kívánja, de Laura már-már túlzásba esett. (és nem különben azért ezt az étrendet nem sokáig tudnánk finanszírozni). Így most teljes zárlat van egy kis időre ezekből. Azóta normálisan eszik:)

 

További szép napokat kívánok mindenkinek!

 

 

2012.08.16.                                                                                                              

 

Szeretettel köszöntök mindenkit:))

 

 

 

Tudom, régen nem írtam már, és lehet, hogy néhányan azt gondolták, hogy már nem is fogok...Na ők tévedtek!!

 

Természetesen nem fejeztem be az írást és a blogot sem fogom felszámolni, hiszen nagyon sokan olvassák, hogy mi történik Laurával, és szorítanak neki:)) Ezt köszönjük szépen!

 

Nos, az ok, hogy sokáig nem jelentkeztem, a következő:

 

Megszületett Laura kistestvére, Peti!

 

Tündéri, nyugodt baba, és Laura teljesen oda van érte:)))

 

Feltöltés alatt...

 

 

 

Sok dolog történt a legutolsó írásom óta...

 

Az időjárás függvényében van medencézés, ilyenkor Laura szokás szerint kiissza a fele vizet a medencéből, kicsit úszkál, kicsit bele-bele fullad:O Na de azért apa vigyáz ám rá:)) Lassan, de biztosan vissza rázódtunk a "normális" hétköznapjainkba Peti érkezése óta. Igaz, még nem telt el két hét sem. Apa dolgozik, mi pedig itthon vagyunk. A napi rutin is jóformán beállt. Laurának önállóbbnak kell lennie egy kicsit, mert egyedül nem győzök mindent, de nagyon jól megoldja a dolgokat:) Szépen reggelizik magától, csak oda kell készíteni neki. Ebédel is velünk, és ismét magától eszik (amíg a kórházban voltam, apa kissé elkapatta, így amióta haza jöttem, keményen kellett vele bánni, hogy "vissza szokjon". Apánál, azért néha-néha eljátssza a dolgokat, mert tudja, hogy nála mindent el lehet érni hízelgéssel:)

 

A lába folyamatosan van kezelve a géppel, nem hagyunk ki egy napot sem, és ami számomra külön öröm, az az, hogy Laura gyönyörűen botozik. A gyógytornászunk nyári szüneten van, így nem jár most hozzánk, ezért nekem kellett kézbe venni a dolgokat. Pár napja csak bottal közlekedik a házban...rá van kényszerítve és természetesnek tekintjük, így Laura is élvezi a dolgot. Nagyon ügyes! 3 nap alatt csak kétszer esett el, akkor is fenékre, illetve térdre. Ahogy kell. Nagyon büszke vagyok rá:))

 

És apára is büszke vagyok, mert csinált Laurának egy nagyon szép hintát, így Laura akkor hintázik végre, amikor csak akar:) Erről fogok feltenni képet is!!!

 

Lehet, hogy nem fogom még mindig betartani az egy hetet a beszámolókkal, mivel elég fáradt vagyok még, de amint vissza rázódok a dolgokba, ígérem, nem hagyok ki egy beszámolót sem!:)))

 

Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok, és kitartást még a holnapi napra:))

 

Csilla

 

2012.09.01.                                                                                                                

 

Köszöntök mindenkit!

 

 

 

Elmúlt a nyár, jönnek a rossz idők....szóval már nem lesz ismét negyven fok, így a medence a hétvégén leeresztésre kerül. Laura nem örül a dolognak, de ez van. Sok dolog nem történt az elmúlt hetekben, de annál fontosabbak, illetve érdekesebbek...

 

MR elvileg ebben a hónapban lesz, hogy mikor azt még nem tudni. Még nincs időpontunk.

 

Voltunk júliusban az endokrinológián vérvételen, ahol jól "leminősítettek", mert nem adtam Laurának a hormon gyógyszert. Akkor volt egy vérvétel is, aminek most tudtam meg az eredményét. TSH: 16,3. Igen, ez még mindig magas, de az előző érték 27,8 volt!

 

Próbaképp elkezdtem adni Laurának a gyógyszert, hátha tényleg jó. Hát nem! Szó szerint hiperaktív lett tőle! Teljesen visszafejlődött:((( Ismét a pelusba ment minden, ami eddig a wc-ben landolt. Rengeteget evett, (hízott is egy kilót) Nem nézett mesét, nem olvasott, nem érdekelték a könyvek, ha szóltunk neki nem reagált, csúnyán beszélt, fel-alá mászkált a lakásban, és értelmetlenül, cél nélkül rótta a köröket, éjfélkor még nem lehetett lefektetni aludni, csak fennhangon vihogott a nagy semmin. Nem beszélve arról, hogy a beszéde is teljesen visszafejlődött. Csak ismételgetett, de nem beszélt magától. Amit mondott, az pedig teljesen értelmetlen volt....most először fordult elő velem az évek során, hogy nem értettem, mit akar mondani.

 

Szóval gyorsan abba hagytuk a tabletta szedését, de a "tiszta tudat" váratott magára...A negyedik napon kezdett ismét mondókát mondani, és utána kezdett ismét normálisan viselkedni.

 

Ezt leszámítva jól van! Az ivással is jól haladunk, mivel schüssler-sót kap. Calcium phosphoricum hiánya volt, ezért is nem ivott, és nem épített izmokat sem. Nem volt miből...Amióta ezt kapja, látványos a javulás. Iszik szépen, és több az izom is a lábán:)

 

Természetgyógyász írta fel Laurának ezt, és még pár dolgot, amik majd még csak most lesznek megvéve neki. Látványos a javulás....

 

 

 

A rossz hír viszont, hogy szinte biztos a láb-műtét:(((

 

Az elmúlt napokban észrevettem a lábán, hogy már ott is van pirosodás (attól, hogy azon lép) , ahol eddig még nem volt. Most már olyan szinten eldeformálódott a lába, hogy ezt már sajnos az erős izomzat sem tudja visszafordítani. És lényegében hatástalan a betét is. Nagyon fájlalja benne a lábát, és néha-néha fájdalmas neki járni is. Már nem megy úgy, mint pár hónappal ezelőtt. Már nem tud....elkéstünk!

 

Időpontom még nincs a profhoz, mert szinte lehetetlen elérni őket, de talán jövő héten sikerül. Az óvodát hétfőn kezdjük, bár a lába miatt nem fog sokáig járni, de azért biztos, hogy tetszeni fog neki.

 

 

 

Az előző beszámolóban ígért képek mellé le fogom fényképezni a lábát is. Tavaly és most címmel. Egy régebbihez képest a jelenlegi állapot romlás igen látványos sajnos.

 

 

 

Mindenkinek szép hétvégét kívánok!

 

 

 

Csilla

 

 

 

2012.09.17.                                                                                                         

 

Üdv. Mindenkinek!

 

 

 

Nem felejtettem el írni, csak beteg az egész család....amint kicsit jobban leszek, azonnal írni fogok...

 

 

 

Csilla

 

2012.09.26.                                                                                                              

 

Szeretettel köszöntök mindenkit:))

 

 

 

Már jobban vagyunk!!

 

Laura haza hozott egy jó kis vírusos valamit az oviból, és egy nap lappangási idővel, felváltva mindenki elkapta. Először én, majd másnap apa és végül Peti is. Laurának valószínűleg volt egy enyhébb arcüreg gyulladása is ebből, mivel nagyon csúnya valami jött az orrából. De kiszívtuk a cuccot, kapta a gyógyszert, emelt adagban a vitaminokat és táplálék-kiegészítőket. Már minden rendben van vele:) Naponta kétszer még szívjuk az orrát, de lassan ezt is el lehet majd hagyni. Hétfőn, ha minden igaz már mehet oviba is.

 

Tegnap voltunk dokinál...ortopédián.

 

Mivel gyógytornászunk megítélése szerint is minél előbb műteni kellene a lábát, hogy tavaszra "új lába" legyen, és végre nyugisan tudjon járni fájdalmak nélkül, én is azt hittem, hogy most tényleg műtve lesz. De nem. Újabb fél év szenvedés vár ránk!!! Már annyira rossza a helyzet, hogy nem bírom ráadni a cipőt a lábára, mert nagyon ki van fordulva a bal lába. Így elég nehéz lesz oviba vinni, főleg esőben és télen. Fogalmam sincs, hogy hogy fogom megoldani...:((

 

Ezt elpanaszoltam a dokinak, hátha van rá valami ötlete..Hát volt:

 

Vegyek 10.000-ért cipőt, az majd jó lesz a lábára. Ennyi. ........Na, ez a méreg, nem a cián.....Ezzel ugye minden meg van oldva. Ugyanúgy betétet kapott, és csináltatni kell neki egy ortopéd cipőt, ami kb. négy hónap múlva lesz kész. Sajnos botozni már nem tud, és kapaszkodva is folyton elesik. Próbál szegénykém egyensúlyozni, de olyan lábakon áll, hogy ez elég nehéz számára.

 

A lábát félretéve, Laura jól van! Szépen eszik, és jó sokat iszik is:)) Már csak arra kell figyelnünk, hogy időben cseréljük a pelust rajta. Ez a közgyógyos pelenka egyenlő a nullával...amennyi ruhát ki kell mosni azért, mert kifolyt, átázott, stb...már simán márkásat is vehetnénk. De sajnos nem lehet győzni a havi mennyiséget. Laura még mindig medencézni akar:)) (tavaly is ez volt, egészen október közepéig).

 

Fura dolgot vettem észre nála. Nem nézi annyira a meséket, illetve nem a megszokott mesék érdeklik. Láttuk a Pirosszka c. filmet, nekem nem tetszett és nem is néztem végig (soha nincs idő leülni nyugodtan), de Laura az egészet végig nevette. A másik, amit végig nézett, a Cápamese. :O! Jelenleg labdázik ezerrel idebent, én meg azt figyelem, hogy mit tör össze éppen. (eddig még elkerültük a katasztrófát) Délutánonként kint vagyunk az udvarban. Viszek ki neki játékot, színezőket, ceruzákat, nyomdát, és ott a hinta is, úgyhogy nincs unalom.

 

Laura nagyon rá van cuppanva a tesójára, és kissé megnyugodva látom, hogy egyre jobban vigyáz rá. Óvatosan mellé fekszik a nagy ágyon és beszélget neki. Már alig várja, hogy nagyobb legyen, és már együtt játszanak:)

 

A képeket, amikkel lógok, nem felejtettem el...Rakom őket:)

 

Csilla

 

 

2012.10.24.                                                                                                               

 

 

 

Sok szeretettel köszöntök mindenkit!

 

 

 

Elnézést kérek a kimaradásomért, de rengeteg dolog történt velünk az elmúlt hetekben. Sajnos nem értem a gép elé....

 

 

 

De mostantól már minden héten írni fogok:)

 

 

 

Laura nagyon jól van! Eszik szépen, és végre iszik is:))) És ami a legjobb, végre elértünk ismét ahhoz, hogy wc-re kérezkedik:))) Szépen megy minden nap, szól, vagy éppen wc ajtót nyitogatja. Ezzel jelezve nekünk, hogy idő van. De mivel nagy volt az öröm részünkről, hogy végre ismét leszokóban vagyunk, hát gondolta, hogy akkor többször is szól a drága. Akkor is, ha éppen nem kell mennie:O. Ebből nincs is gond. Ha szeret a wc-n ülni, hát üljön, gondoltam én (persze könyvet és újságot oda is visz magával:)). Csak amikor másnak is szüksége lenne a helységre (méghozzá gyorsan), akkor kissé macerás a dolog:ss Ezt elkerülvén behoztuk neki a bilijét, hogy azon majd trónolhat...Természetesen az nem kell neki!! Meg vagyok én áldva....

 

Az ekcémája nemrég nagyon elburjánzott, átment a bal tenyeréből a másik kezére, a karjára, a keresztcsontjára és a szája köré is. De most már ez is múlóban van:)))

 

Mivel Laura óvodát váltott!!! Igen, másik oviba jár, nem az utcánkban lévőbe. Sajnos ez az óvoda nem megfelelő Laura számára, mivel a szükséges fejlesztéseket nem kapta meg, és volt azért itt más is, amiért Laura mostanában már nem szeretett oda járni. De nem akarok megbántani senkit. Tényleg nagyon segítőkész ovi!

 

Az oda járó gyógypedagógus a szememre vetette, hogy vigyem a kölkömet ahova akarom, csak el innen (mármint az oviból), mert nem ide való. Laura nem volt hajlandó kommunikálni a hölggyel, és nem tett neki egymásra két kockát, így le lett minősítve:D Szerinte még a két éves kort sem éri el....  Szegénységi bizonyítvány...Azért a gyerek megérzi, hogy hogyan állnak hozzá...Másnak megteszi, neki nem! Ez van:)

 

Gyorsan 'elintéztük' a másik ovit, körbenéztünk, (szerdán) és hétfőn már oda is járt Laura. Mivel messze (8km-re) van az ovi, így szállító autó viszi a drágámat. (Tiszta mentőutó feelingje van a dolognak) Ebből pont az emlékek miatt volt egy kis kellemetlenség, de mára már az is megoldódott. Haragudott rám nagyon a drágám, hogy ő megy, én meg nem, de szépen bele szokott idővel. Mostmár remélhetőleg minden rendben lesz vele:) Szépen eszik és alszik is ott, és 3 után ér csak haza.

 

Mit ne mondjak? Majdnem megkönnyeztem, hogy nincs itthon velem. Most először éreztem azt, hogy nem tudom, hogy mi van vele, nem emelhetem ki az eseményekből, ha valami nem tetszik neki. Hiába volt itt Peti, kissé egyedül éreztem magam az első napon:S De már elmúlt ez az érzés, mivel ez az élet rendje, és tudom, hogy nagyon megbízható emberek foglalkoznak vele. Biztonságban van:) Én pedig ismét a rég elfeledett takarítási mániámnak hódolhatok:D Hurrá! Peti még sokat alszik, így van időm majdnem mindenre. De ha felébred, akkor aztán azonnal kaja, mert jaj mindenkinek, akinek füle van:)) Igazi pasi!

 

Imádják egymást:))

 

Ami pozitív változás már a kezdetekben? Laura a harmadik napon összepakolt  a szobájában. De úgy, hogy nem hittem a szememnek. Gyönyörű rend, minden a helyén.... Óvatosabban áll hozzá a tesójához is, jobban vigyáz rá.

 

Folyt köv....

 

 

2012.10.31.                                                                                                            

 

 

 

Köszöntök mindenkit!

 

 

 

Ami eddig kimaradt: VOLTUNK MRI-N!!!!!!!

 

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEGATÍV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Letelt az egy év! A második daganat az egy éves kontrol vizsgálaton már látható volt anno. De most tiszta:DD

 

Ennek örülünk a legjobban!

 

Hétfőn voltunk vizsgálatokon is. Végre oda is eljutottunk... Voltunk endokrinológián, neurológián, és a gondozóban is. Neurológián megvizsgálták Laurát, mindent rendben találtak. A másik nagy öröm: Laura lábában az izmok épek és egészségesek! Nem bénult egyik sem! (ez volt mindig a baja az ortopédusnak. Azt mondta, hogy addig nem műt, amíg neurológussal nincs konzultálva, hogy melyik izom bénult. Hát itt a válasz: Egyik sem!) Neurológusnak mondtam, hogy Laura jelenleg melyik oviba jár...válasz...nem épp a legjobb döntés volt oda iratni!!Hoppá!!Na, ezen gondolkodok néha én is. Ilyenkor felhozok mindent, pro. és kontra, majd azzal nyugtatom magam, hogy fejlesztést kap:S

 

De erről még írok majd külön!

 

Vérképe is rendben van!

 

Endokrinen megmérték a súlyát és a magasságát. 104 cm, és 18,80kg. Fogyott egy kicsit:) De még így is jó súlyban van...

 

Az elmúlt hetekben hol a derekam csípődött be az emelgetése közben, hol a kezem sínylette meg. Jelenleg megerőltetés miatt (gondolom, hogy megerőltettem) nagyon fáj a bal csuklóm. Ez régen el is volt törve, úgy rakták helyre anno. Most az egyik csontocska kissé kilóg a helyéről és igencsak fájdogál. Tulajdonképpen alig tudom felvenni Petit is. Normál helyzetben használva rendben van, csak amikor a hüvelyk-ujjamat kell használnom, na akkor vagyok bajban:( Majd meglátom, hogy még mi lesz vele. Az 'ünnepek'-et már kihúzom így. Borogatom, és kész.

 

Lauránál néha-néha látható, hogy féltékeny...rám nem igazán, de apánál gondok vannak:P Tegnap apa fogta Petit, Laura pedig kissé ingerült lett ettől. Hozzám nem akart jönni, és addig macerálta Petit, míg sírni nem kezdett. Majd amikor fürdetni vittük tesót (ilyenkor Laura is jön, és pancsol Peti vizében egy kicsit. Segít fürdetni), Laura nem jött. Sőt mi több! Az éppen nála levő könyvet elkezdte tépkedni. Úgyhogy ezt az esetet elkerülvén úgy döntöttünk, hogy a második polcról (ahonnan Laura le tudja venni a könyveket) a harmadik polcra költöztetjük az olvasnivalókat, mert nem szeretnénk, ha papír fecniként végeznék.

 

Jelenleg ismét Mickey egeret néz, méghozzá a játszóteres részeket. Most annyira nem érdeklik a mesék, de annak örülök, hogy végre leköti a Vizipók-Csodapók:)))

 

Szépen eszik magától és iszik is. Ami mostanában újdonság számunkra, hogy a két dl-es pohárból az összes innivaló elfogy, főleg, ha szörp a tartalma:) De azért néha-néha még mindig kanalazni kell neki, hogy igyon eleget. Mottó: Minél többet iszol, annál jobb:)) Nem nagy szavak, de ha ezt mondom neki, akkor még fél dl elfogy, és sok kicsi sokra megy:)

 

Elhoztuk dédikétől az összes babaruhánkat, mivel Peti nől, mint a gomba. Már 6,5 dkg, és 61 cm. Nyúlott két hónap alatt 10 cm-t, és hízott 2,5 kg-ot. Nagyon gyorsan kinő mindent:( Szóval, gondoltam, hogy Laura régi ruhái majd jók lesznek neki, de sajnos tévedtem. Laura amikor beteg lett, nagyobb 68, de leginkább 74-es ruhákat hordott. Ezek a ruhák a rengeteg hányás és gyógyszeres széklet miatt agyon lettek mosva és fertőtlenítve, majd a kukában landoltak szakadtan és kikopva. (na nem egy kis feslésről van szó, hanem olyanról, amikor az anyag elfárad, és nincs tovább.) A többi sterilezve lett Miskolcon, így ezek is mentek a kukába. Sajnos ezeket már nem lehetett használni:( Így Petinek nem maradt semmi:(((( A pici-baba játékok is még dédikénél vannak, de sajnos azokat nem találtam meg, így következőre ismét keresgélek a dobozaink között...

 

Laurának ezen a héten őszi szünet van, így itthon van! Egész nap teng-leng, hol mesét néz, hol Petit szórakoztatja (vagy éppen nyúzza), hol újságot lapoz, hol a wc-n dekkol, hol segédkezik a konyhában (általában mosogatni akar...de nem ám tányért!....bútort, a mosogató szivaccsal. Utána meg szárazra törli ruhával)

 

De hogy ellegyen foglalva, őt is bevontam a főzésbe egy kicsit. Már próbálkoztunk ezzel régebben, de nem igazán lett eredményes:) Akkor azt csináltam, hogy én megpucoltam a leveshez krumplit, hagymát, foghagymát, répát, majd oda adtam neki. Ő rakta be a tálba. Néha-néha pucolt egy-egy hagymát és foghagymát is. Az eredményesség azon csúszott el, hogy a fele zöldég nem a levesbe, hanem Laura hasába került. Megrágott répák és zöldségek hevertek a tálban...nem is lett volna ez akkora baj! De amikor a kisasszony a fokhagymát egészben bekapta és szétágta, na akkor azért nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Szegénynek taknya-nyála egybe folyt, és elég fura képet vágott hozzá:)) De most más volt!!! Most a panírozásban segédkezett! Övé volt a lisztezés, mivel azt választotta. Csak olyan csiga-lassúsággal simogatta a husit, hogy déli étek nem, legfeljebb éjféli ebéd lett volna belőle segítség nélkül:) De majd később jobban fog menni! De azért süti sütésnél ő a kóstoló:))

 

 

 

 

 

Mindenkinek nagyon szép hetet és kellemes pihenést kívánok a hosszúhétvégére.

 

 

 

 

 

 

 

 

                              ...2012.11.02. Halottak napja...                                    

 

 

 

 

 

Én is gyújtok egy-egy gyertyát elhunyt rokonainkért....a hősökért, akik nem élhették meg következő születésnapjukat, és Laura legjobb barátnőjéért. (érted! Kicsi Cica (K.L))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012.11.19.                                                                                                        

 

Köszöntök mindenkit!

 

 

 

Kicsit késtem ugyan, de képeket is hoztam:)

 

Laura jól van, voltunk a hétvégén Mohácson, mivel dédikének szülinapja volt... Laura el lett kényeztetve, mert egész nap vele foglalkozott mindenki:)

 

Jelenleg oviba jár szépen, folyamatosan. Alig várja, hogy reggel jöjjön érte a kocsi. Már őt is megismerték (de még messziről sem ismerték ki), így reggel a kocsiban szól a zene, Laura pedig fennhangon énekel:)) Mindenkinek jókedvet csinál:)

 

Az oviban festenek, nagyokat sétálnak, és jól érzik magukat...legalábbis Laura biztos. Az ekcémája jobb egy kicsit, bár még nem múlt el teljesen. De dolgozunk rajta:)

 

Ezen a héten még mindenképp írni fogok:)

 

További szép hetet kívánok mindenkinek!!!!!!!

 

 

 

 

 2012.11.30.                                                                                                           

 

 Szeretettel köszöntök mindenkit!

 

 

 

Írtam volna már előbb is, de engedélyt kellett kérnem egy-két megosztáshoz. Megkaptam, így leírom a tényeket!

 

 

 

Elég sokan kérdezték, hogy mi lett a verseny eredménye, és mennyi segítség gyűlt össze Laura számára. Arról a versenyről van szó, amiről az itt megosztott videó is készült.

 

http://www.youtube.com/watch?v=1d2QYbVanVc

 

 

 

Sajnos, minden igyekezet ellenére Alex nem tudott elindulni a versenyen. Mint az a videóban is elhangzik, neki egy autoimmun betegsége van, amit eddig kordában tudott tartani. Sajnos a verseny előtt fellángolt ez a betegség, és ezért Alex nem tudott rajthoz állni:(  Így Laurának sem gyűlt össze adomány...

 

Remélem, ez kielégítő válasz a kérdéseket feltevő emberek számára....

 

Van még egy kényes téma, amin elég nehezen léptünk túl. (legalábbis én)

 

Az pedig az óvoda!

 

Rengeteg olyan megjegyzést kaptam, hogy rosszul döntöttünk, amikor kivettük Laurát az utcánkban lévő óvodából, ahol egészséges gyermekek nevelkednek. Szerintük rosszul tettük, hogy a Kerek Világ Alapítvány csoportjába írattuk át, ahol sérült gyermekek vannak.

 

Nagyon sokáig én sem tudtam, hogy jól döntöttem-e, hogy azt tettünk, amit. Rágódtam rajta sok napon, héten keresztül. Végül, ahogy láttam Laurán azt, hogy kezd hozzászokni a dolgokhoz, ahogy fejlődik, azt, hogy milyen emberek között van nap, mint nap...úgy gondolom, hogy nagyon jól döntöttünk!

 

Ott van idejük Laurával foglalkozni, nem teher a gyerek. Van türelmük, hiszen ők ezért vannak ott! Nagyon szeret oviba menni, és szeret ott lenni. Ott mindenki tiszteli és becsüli a másikat, nincsenek lenéző emberek, és ezek a gyerekek is a szeretet nevében fejlődnek. Minden héten új verseket és énekeket 'hoz haza', amit a kisöccsének énekel játék közben. Meg tanult nyugodtan enni, nem rohan sehová. Szépen kér, és egyre szebben beszél. Van, amikor olyan dumát levág nekem, hogy köpni-nyelni nem tudok, mert megfogott a válaszával. Ő, aki ez alatt a pár hónap alatt csakis visszafelé fejlődött. Imád menni, újra botozik (ott minden héten többször használja), és egyre ügyesebb. Értelmesebb, és ami a legfontosabb: Nyugodt és békés! Jóformán teljesen elmúlt az ekcémája is!

 

Nekem ennyi elég ahhoz, hogy tudjam, jó helyen van! Le a kalappal az alapítvány előtt, bárki bármit is mond!!!

 

Teszek fel képeket is:))

 

Laura, mint írtam, nagyon szépen elkezdett fejlődni. Heti háromszor van neki mozgásfejlesztés, egyszer egyéni, kétszer csoportos. A tanító nénijük tündéri, és fejleszti őket több segítőjével együtt. Naponta, hiszen ők vannak velük folyamatosan:) Így, hogy minden nap látom Laurát, még így is látni a fejlődését:)

 

Hétfőn ismét kontrollra kell mennünk. Vérvétel, hasi és nyaki uh, szív uh, és ekg. Öröm lesz egész nap a kórházban csücsülni két gyerekkel:(( Ez van! Remélem, hogy gyorsan lezavarjuk az egészet. Sajnos pont hétfőre esik az oviban a 'kézműves foglalkozás', amiben a szülők is  részt vesznek:(( Ebből most kimaradunk:((( Pedig nagyon jók ám:))

 

 

 

Próbáljuk apával kiszedni Laurából, hogy mit hozzon a mikulás és a Jézuska...még nem igazán sikerült, de már vannak elképzelések:) Majd még alakul:)

 

Jövő héten ismét írok, a képeket pedig most rakom fel!

 

 

 

Szép hétvégét kívánok mindenkinek ebben a szürke, esős időben. És van egy jó meglátásom: Ha szeretet van odabent, kívül is szép lesz minden. Még az is, ami egyébként nem is az:)

 

 

 

Csilla

 

 

 

 Köszöntök mindenkit!

 

 

 

Nálunk is leesett a hó...Laura épp oviban volt, így csak Petinek mutattam meg, hogyan lesz fehér minden:) Nagyokat nézett, és látszott rajta, hogy nem érti a dolgot:) De majd fél óráig lefoglalta az, hogy csak nézte a hópelyheket:)

 

Laura kicsit később jött az oviból (úgy viszik, és hozzák kocsival), majd befelé menet mondta, hogy milyen gyönyörűen esik a hó:O

 

Már kissé kezdtem aggódni, hogy hol késik a kocsijuk, mivel általában 20 perc alatt érnek ide, de most negyven perc lett belőle...De megérkezett épségben a kis drágám:)

 

Ma reggelre esett még jócskán (most már olvad ezerrel). Laura a reggeli procedúra után gondolta, hogy nem szól, hogy pisilnie kell, így a pelust simán tele pisilte, de úgy, hogy ki is folyt belőle...ezek a közgyógyos pelusok semmit sem érnek:(( Gyorsan pelusozás, öltözés, de közben persze megjött a kocsi is...szóltam, hogy mindjárt megyünk. Na igen! Gyorsan megcsináltam mindent Laurán, majd elindultunk kifelé. Mivel ma már csizmát kapott a lábára (hála Istennek, a tavalyi még jó rá), én azt néztem, hogy hogy tud benne járni. Nehogy elessen...igen ám, de eközben én zakóztam majdnem egy akkorát a pacskeromban, hogy a fülemnél állt volna meg a lábam, az biztos. szóval óvatosan elinditottam Laurát az oviba:)))

 

Hétfőn sűrű volt a nap!

 

Vérvétel, ultrahangok tömkelege, és vizsgálat!

 

A hasi és a nyaki uh rendben ment, a szív uh és az ekg. is negatív! A vérvétel eredményét még nem tudom, az majd jövő héten lesz meg. A vizsgálat is megvolt. Kaptunk újabb beutalókat szemészetre, fülészetre, ortopédiára, újabb vizsgálatra. Van beutalónk endokrinológiára, úgyhogy elegem van!

 

De ezek majd csak jövőre, mert idén már sehova nem megyek!!:)

 

Ahogy haza értünk a hétfői rohanásból, Laura azonnal lefeküdt aludni. két órát aludt, majd evett és ismét csatangolni mentünk. De most boltba! Apa elmasírozott a gyerkőcökkel, addig én össze válogattam, hogy m

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 30
Heti: 80
Havi: 728
Össz.: 327 711

Látogatottság növelés
Oldal: Heti beszámoló IV.
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2018 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: laura kemoterapia - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »