Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

2012.01.09.                                                                                                           

Köszöntök mindenkit!

Egyszer már írtam egy jó hosszú beszámolót Lauráról, de sajnos nem mentette el az oldal, mert pont akkor telt be, és természetesen a mentés gombra kattintva az egész elszállt a nagyvilágba. Nos, majdnem felrobbantam mérgemben, így pár napot kihagytam!

Laura nagyon jól van, az ünnepek alatt kicsit vissza szokott a kólára (kapott egyszer-kétszer) és most éppen a leszoktatáson vagyunk. Jól megy, mivel már felhagyott a szokásával, hogy inkább nem iszik, ha nem kap kólát. Most már issza ismét a vizet és néha egy kevés szörp is jöhet.:)

Az újév remélem, hogy mindenkinek jól indult!

Apa kívánsága az újévre: Laura legyen kétszer ennyire gonosz (rossz), mivel az azt jelenti, hogy minden rendben és egészséges.

Nos, apának lottózni kéne! Éjfél után kicsivel Laura még a tűzijátékot nézte az ablakból...én tartottam, és közben a puha ágyikóról álmodoztam. Arra vártam, hogy minél előbb aludhassak:) De Laura épp akkor indult be! (teljesült a kívánság)! Hajnali ötig voltam túl a szobájában, amire hajlandó volt elaludni! Fáradt voltam, fájt a fejem, hisztis és nyűgös is voltam, de a kisasszonyt természetesen semmi nem érdekelte ezek közül, nem hatottam meg a problémáimmal. Nagy nehezen elaludt, én rohantam az ágyamba, már arra sem emlékszem, hogy hogy feküdtem le, olyan fáradt voltam. Reggel fél nyolckor már ott ugrált a hátamon, néha-néha egy puszit, egy simítást kaptam a fejemre, és közben azt kiabálta: "szegény anya"+"lustaság anya"....erről ennyit!

Az evéssel jól állunk, szépen eszik magától, öröm nézni!

A járás most jobb lett! Szebben jár az utcán, nagyobb távot bír egyszerre, pihenés nélkül, szóval nagyon  ügyes! Csak a botozást nem igazán szereti mostanában...csinálja, ha muszáj, de nem kedvenc.

Mostanában egyre többet és egyre hangosabban énekel. Fura hallani így a hangját, néha olyat produkál, hogy csak nézünk...(és a bajszunk alatt kuncogunk). A pakolással nem állt meg, sőt! Inkább rosszabb lett! Már az összes fiókot és szekrényt pakolná a konyhában, főzni akar a tűzhelyen, és fűszerezni az ételt. Sózni imád a legjobban...mindig csak egy kicsit, aztán már sok lesz, de ő csak szórja. Vagyis, csak szórná, ha kapna:))

Nagyon akaratos, kiharcolja magának azt, amit akar.


Pár napja történt valami:

Kaptunk egy csomagot, benne táplálék kiegészítőkkel, amiket Laura szed. Jól átnéztem a dobozt kívül-belül, de semmit nem találtam, hogy ki küldhette a dolgokat. Tudta a címünket, és a szereket is, így biztos vagyok benne, hogy valamikor már beszéltünk.


Nos, kedves Ismeretlen!

Remélem, olvasod ezt a beszámolót és eljut hozzád ez a kis üzenet!

Nagyon szépen köszönjük a segítséget! Hálás vagyok érte!!!

Feltöltés alatt

2012.01.20.                                                                                                                 

Feltöltés alatt

Már öt éve.......milyen régen volt......mintha tegnap lett volna:))

Laurának ma van a születésnapja! Öt éves az én kismanóm:)))

Isten éltessen és vigyázzon rád!!Legyél velünk, még sok-sok éven át! Életed egészség, szerencse, jókedv, szeretet és béke kísérje! Teljesüljenek álmaid!

http://www.youtube.com/watch?v=Eg27RyD4U3Y


Hát....nem sokan voltak, akik szerint megéli az ötödik szülinapját....de ez is sikerült..... És Laura nagyon jól van!

Szépen eszik, teljesen leszokott a kóláról és vizet, maximum szörpöt kap:)

Most nagyon oda van a füstölt száraz kolbászért:)) fura.

Pár napja valami oknál fogva átalussza az éjszakát, így végre én is tudok éjjel pihenni! Ennek örülök nagyon. Jelenleg épp az ölemben ül, és énekli a boldog szülinapot:))))

A pakolási mániája kicsit sem hagyott alább:(

Ma kétszer pakolta ki a ruhás szekrényt...már idegbajt kaptam tőle:)

Folyton izeg-mozog, meg nem áll. Ha szólunk neki, mintha nem is hallaná...bezzeg, ha valami neki tetszőt mondunk (pl.: megyünk boltba).

Folyt. köv....

2012.01.30.                                                                                                         

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!!

Igen...igen....megint elkéstem a beszámolóval, de mentségemre legyen szólva, Laura után pakolni nem könnyű munka...:)

Mostanában jobban igényli az odafigyelést, mint eddig. Egész nap csak vele kellene foglalkoznom, az lenne neki a jó. Ezt viszont elég nehéz megoldani...

Az evéssel jól áll, szépen eszik. Az ivással lényegében nem tudom, hogy most hol állunk. Valamikor szépen iszik, de van, amikor erőltetve sem megy. Ilyenkor jön a "B" terv: leves! De ami nagyon jó: újra hallgatja a meséket. Végre lehet neki normálisan olvasni, ő pedig csillogó szemmel, szépen csendben hallgatja.:)))

Két napja újra alszik éjjelente!!!!!!!!!!!!!!!

Kezdem azt hinni, hogy az egyik táplálék-kiegészítő volt a ludas...(épp daganatölő-kúrán voltunk). Valószínű ez volt a gond.

A lényeg, hogy újra kezd helyre állni a rend:))) csak még nekem kissé furcsa, hogy átalszom az egész éjszakát. Remélem, ezen túl mindig így lesz:)))

Az idő nagyon hideg, de azért mi rendületlenül sétálunk. Igaz, már nem megyünk egy nagy kört, csak az utca végéig és vissza. De a lényeg, hogy csináljuk. Végre a botozás is jobb lett, ismét megkedvelte, így naponta többször is fogja és megy vele egy kicsit:)) A folytonos pakolásával mostanában inkább a konyhára koncentrál. Kezdi az evőeszközöknél, a műanyag tálakon és tányérokon keresztül folytatja a fűszereknél. Én meg frászt kapok, amikor felfordulást csinál, és azt sem tudom hirtelen, hogy mit hol keressek:)))

Vannak képek is, ahogy tudom, felrakom őket:))

A kisasszony rosszalkodásáról pedig mesélhetnék még sokat. Ha lesz időm, meg is teszem:))

További szép hetet kívánok mindenkinek!!!

2012.02.05.                                                                                                       

Köszöntök mindenkit!!

Leesett a nagy hó!! Mi pedig itthon maradtunk:)) Sétálni voltunk ugyan, de Laura nem rajongott a hóesésért, amikor a szél a képébe fújta:))))) Nem jutottunk sokáig a sétával.....Ez volt tegnap. De azért az udvarban beraktuk egy kicsit a hóba, had ismerkedjen vele egy kicsit. Ott már nem ellenkezett:)

Ma nagy öröm volt! A szomszédunktól kaptunk kölcsön egy szánkót, így Laurát elvittük szánkózni....nagyon élvezte a dolgot:))) Hangosan kacagott egész úton. Apának és nekem pedig volt egy kis testmozgás:) Az utcánkban (és a másikban sem)  nem kotorták el a havat, így ami esett, az megmaradt. Nem járt erre autó sem, így semmi nem zavarta meg a csúszkálást. Laura pedig a szánkóról adta ki a parancsokat, hogy "óvatosan", vagy épp "gyorsabban". Fényképeket is készítettünk!!! Meg lehet nézni:)

Laura jól van, a pelusról való leszokást gyakoroljuk ezerrel....Napközben nincs rajta pelus, csak alvásnál, meg amikor épp megyünk valahova. Azért nem merek még annyira merész lenni.... lassan, de biztosan haladunk.

Voltunk múlthéten kontrollon is, elfelejtettem írni. Át lettünk rakva egy másik orvoshoz, aki az utógondozást végzi. Hát nem valami fényes a helyzet.... A vérképe kielégítő volt, de nem tökéletes. De ez szerintem másnál is így van. Nem lehet mindig minden tökéletes:) A nagy gondom az, hogy jövő héten elvileg rengeteg  (értelmetlen) vizsgálatra kell mennünk. Nyaki, hasi és szív ultrahang (természetesen mindegyik külön-külön vizsgálat, külön várakozás és öltözködés a beteg emberek között), fül-orr gége, nem tudni miért és még a legelején lesz egy nagyvérvétel is. Csak hogy jól induljon a nap:P

Az egészből már most elegem van!!!!!!!!!!!!

Ha minden igaz, leesik még 30 cm hó, nehézkes a mozgás, és egyedül, segítség nélkül, téli ruhában, baba táskával a nyakamban mehetnék át az orvostól a kórházba. Méghozzá úgy, hogy Laura sem könnyíti meg a helyzetet. Nagyon nehéz, és már nem tudom felemelni:( Nem tudom hogy mi lesz.......

Na mindegy, majd akkor idegeskedhetek még rajta eleget, most nem fogok!

Laura jól van! Az evés megyeget, az ivás is:))) és az alvást is próbálgatjuk. Azt hittem, hogy az egyik táplálék-kiegészítő a ludas az éjszakai felkelésekben, de tévedtem. Nem az! De rájöttünk arra, hogy reggel fél órával korábban kel fel, délután fél órával előbb van keltve, este max. fél órával később van letéve, és így átalussza az éjszakát:O

Azt vettem észre Laurán, hogy mostanában kis mondatokban beszél. Ennek nagyon örülök!! Úgy látszik, tényleg haladunk:)))

Mindenkinek szép hetet kívánok!!

2012.02.13.                                                                                                                     

Szép napot mindenkinek!


A hétvégét Villányban töltöttük mamáéknál! Egy-két fényképet is csináltam, bár amit nagyon akartam (a gyönyörű állatokat ((őzek, szarvasok, fácánok, sasok, sólymok)) lefényképezni viszonylag közelről) sajnos nem igazán jött össze:(

De ami késik, nem múlik. A határban még farkast is láttunk.....:))

Laura nagyon jól érezte magát:))) Ismét el lett kényeztetve....


Szépen eszik és iszogat is, és még mindig nagy kedvenc nála a kolbász és a szalonna.

Egész nap mászkálni akar, csak a kezét kell fogni. Néha-néha még egy kézzel kapaszkodva is lépeget!!! A beszéde is szebb lett!!! Szóval haladunk.

Szerdán megyünk ortopédiára, kíváncsi leszek, mivel tudnak segíteni. Remélem lesz eredménye...

Ismét Mickey egér mániája van!!!! Most a 'Három Muskétás' a favorit.

Képeket rakok fel a 'képek' mappába, és van egy hírem is.

Két videót ajánlok a figyelmetekbe, amiket a Pécs Tv készített és adott le múlt héten pénteken. Ezeket a videókat is felrakom a 'videók, cikkek' mappába. Lesz még folytatás is:)))


Szépe hetet kívánok mindenkinek!

2012.02.16.                                                                                                          

Szeretettel köszöntök mindenkit!


A hó még mindig esik, fúj a szél, így a mai kinti séta (ha csak meg nem javul az idő) valószínű, hogy elmarad. De majd bepótoljuk:)

Tegnap előtt Laura kint ismerkedett a madarakkal:) Énekelt és táncolt a verebeknek. Nagyon aranyos volt....

Laura jól van, és remélem, ez így is marad! Nekem arc és homloküreg gyulladásom van. De természetesen vigyázok, amennyire csak lehet.

Voltunk tegnap az ortopédián!!!

két hónapot vártunk erre az időpontra, meg lett rendelve a Sze....m F...nye betegszállító, hogy vigyenek minket. Szépen mondtam, hogy fontos az időpont, itt nem lehet késni. Mondták, rendben!!

Erre, az időpont előtt egy órával felhívom őket, hogy ugye nem felejtettek el minket (mert régen jóformán minden második alkalommal egyszerűen nem írtak be minket, így várhattunk a mentőre órákon át) A válasz a következő volt. "Nem felejtettük el, csak nem fogunk oda érni időre, csak 2 órával később." Na, erre kissé felhúztam magam, hogy pont egy ilyen időpont (amire ennyit kell várni) nem fér bele, és pont egy onkológiás gyerekre nincs idejük. Erre a válasz csak annyi volt, hogy "hát nekünk van időnk... De más is időpontra megy! "

Képzelem!!! Na erről ennyit...megvan a vélemény...ismét....

De szerencsénkre még vannak megbízható, segítőkész emberek és ebből van egy-kettő az ismerőseim között is, így elvittek minket a kórházba. Éppen hogy odaértünk, de a lényeg, hogy ott voltunk.

Behívtak minket, majd gyors vizsgálat után azonnal konzultáltak. Csak annyit tudtak hajtogatni, hogy ilyet még nem láttak, meg hogy biztos műteni kell. Én meg csak figyeltem.... Röntgenre küldtek minket, az eredmény után vissza az ortopédiára. Ott elmondták, hogy nem tudják, hogy mikor és hogy milyen műtét lesz, de biztos, hogy műtét lesz. Felírtak neki egy talpbetétet és kész. Még azt sem tudta megmondani az orvos (teszem fel medika, mivel nagyon tapasztalatlan volt csórikám) hogy hol lehet ilyet találni, vagy hogy közgyógyra kapható-e. Na nem baj, majd ezt is elintézem...

Na ez a hozzáállás nekem nem tetszik, hogy semmi más nincs, csak a szike!! Biztos, hogy van más megoldás is, legalább remélem nagyon. Jelenleg 3 hónap múlva kell vissza menni a kórházba kontrollra, akkor tűznék ki a műtétet is.

Ennek elkerülése végett: Másik orvoshoz viszem Laurát, mégha fizetni is kell érte. Nem hagyjuk annyiban a dolgot, mivel egy műtét akár az egész eddigi kűzdelmet (a járásért és az állásért) megsemmisítheti. Ismét elölről kellene kezdeni mindent a nulláról! Ha nem életbevágóan fontos, ezt nem engedjük!!!


Szóval, ez a kör még nincs teljesen lefutva!!Valami alternatívát keresek a csúnya lúdtalp ellen...nyáron már könnyebb lesz a dolgunk, mivel akkor a mesztéláb mászkálás lehetséges odakint a földön, fűben, kavicson és homokon. Napi 5-10 perc már sokat számít...

Természetesen az ijedelmeknek köszönhető, hogy Laura éjjel ismét felkelt és nem nagyon tudott vissza aludni a drágám. Majd talán pár nap múlva nem ezzel fog álmodni...remélem:)

Amúgy Laurával minden rendben van, iszik jól, és eszeget is. A bilizést most ismét elutasítja, de megint erőltetni fogom egy kicsit:S hátha.

Szebben beszél, de persze a csúnya beszéd még most is szebben megy, mint a 'szép magyar':)))

Szép hetet mindenkinek!!!

2012.03.01.                                                                                                        

Szeretettel köszöntök mindenkit!

Elnézést kérek a csúszásért, de ügyeket intéztem, így nem értem ide a gép elé....

Laura jól van, bár ami a legjobb: Megtáltosodott!!!!

Szépen iszik, eszeget, (főleg levest) és botozik ezerrel:)))

Nem tudni, hogy mi történt vele (bár én sejtem), de kb. öt napja egyszer csak megfogta a botot, felállt és elindult vele....Azóta négyszer esett el, ebből háromszor a fenekére huppant, egyszer térdre és kézzel megtartotta magát. Hát a reflexei jók, az biztos:)) Egész nap mászkál a bottal, nem tud megülni egyhelyben. Még este alvás előtt is botozni kell, nem akar lefeküdni, mert ő menni akar. Egyszerűen hihetetlen:)

Kint is sétálunk természetesen, mivel mondja, hogy ki akar menni az utcára. Nos, most először nem kellett noszogatni! Ő húzott minket, hogy menjünk már gyorsabban. És a lényeg, majdnem végig sétálta a két utcát. Másfél sikerült neki, és nagyon élvezte a dolgot. Dumált, énekelt és nézelődött közben.

Okosabb is egy kicsit, bár nem ez a legjobb kifejezés erre, amit jelenleg produkál. Eddig is okos volt, de most jobban odafigyel mindenre, kérdez és válaszol a kérdésekre, tudja, hogy mit lehet, mit nem.....nagyon furcsa ez a hirtelen változás. És pluszba még egy jó hír: Elkezdett szépen nőni a haja is. Dúsul, és lassikán el-eltűnik az a kopaszka folt a feje tetején, ahol a sugarat kapta:)

A rossz hír viszont a következő:

Voltunk egy magán orvosnál, (gyermek ortopédus) aki megvizsgálta Laurát és  ő is azt mondta, hogy ezt sajnos műteni kell.:((

Jelenleg időpontunk van egy általa ajánlott professzornál, (aki, mint némi keresgetés után kiderült, ennek a műtétnek a specialistája) akiben nagyon bízunk. Csütörtökön megyünk hozzá, majd utána jelentkezem, hogy mi lett.

Laura tele van élettel, akarattal!!! És ha minden jól megy, a műtét után  járni is fog tudni majd.

A legrosszabb a dologban az, hogy ezt meg lehetett volna előzni, ha évekkel ezelőtt, amíg a (ágyban feküdt) kezelések mentek, normális ortopéd cipőt, tornát, betétet és odafigyelést kap ez a dolog ortopéd orvostól. Nos, ebbe nem akarok jobban belemenni, mert én is hibás vagyok benne, hogy nem voltam elég kitartó és nagyszájú az orvosokkal és a tornászokkal szemben (ezek szerint) és ők is, mivel nem adtak neki sok időt, így nem koncentráltak erre a dologra:((

Nos, ha minden igaz, ez is meg oldódik végre!!!! Remélem, így is lesz.

Tovább szép napot kívánok mindenkinek!

Szeretettel köszöntök mindenkit!!!


Nem felejtettem el írni, (most az egyszer) csak megvártam a mai napot.:))


Sok minden történt velünk ez alatt a két hét alatt....

Voltunk ortopédián, illetve a prof.-nál, aki megvizsgálta Laura lábát és megnyugtatott, hogy van még remény... "Nem kell azonnal a szikéhez nyúlni"! Ez a mondat egy ilyen orvos szájából felettébb felemelő:))

Szóval, kaptunk sajka betétet, amit Laura hord is. Az eddigi cipői sajnos ez miatt használhatatlanok lettek, így újat kell vennünk neki, de valamit valamiért. A doki mondta, hogy fájni fog a lába (a cipőbe tett betét miatt), meg hogy óvatosan szoktassuk hozzá a dologhoz...Nos, az első pár napon nagyon észrevehető volt, hogy valami nem tetszik neki a cipőjében, de kezdi megszokni a dolgot. Egyre többet sétál benne, és megpróbáljuk minél többet használni. Gyógytornásznak kell mostantól foglalkoznia vele, a konduktor mellett, aki tudja kissé masszírozni is az izmait. Illetve pont diódákkal használható a tens-gép is, ami nagyon sokat javítana a lábán, ha találunk olyan embert, aki oda tudja felhelyezni, ahova kell. Csak a lábszár belső izomzatára szabad. Jelenleg az a terület a leggyengébb, így azt kell erősíteni.

Ezeken a dolgokon múlik, hogy lesz-e műtét....

Kontrollon is voltunk, nagy-vérvétel is volt, levettek tőle négy kémcső vérecskét. A vérképe viszonylag jó. A fehérvérsejt száma nem épp a legjobb, de senki nem tökéletes:)

A hétvégén voltak nálunk rokonok, így minden napra volt valami:) Itt volt Laura egy éves unokahugicája is, és nagyon jól elvoltak egymással...

Vasárnap voltunk az állatkertben!!! Laura életében először látott élőben ilyen (vad) állatokat. Majomtól kezdve a rókáig és a vízilóig mindent megnéztünk. A majmokra nagyon rácsodálkozott:)))....Azok a tágra nyílt szemek....A strucc pedig kimondottan tetszett neki. De valamiért a papagájok nem lettek kedvencek....ez van:)

A nézelődés után elmentünk a kisvasúthoz, és vonatoztunk egyet. Laura még nem ült vonaton, így eléggé meg volt ijedve:) Fel sem akart szállni. Visszafelé, meg nem akart leszállni, annyira tetszett neki a dolog:)) Nagyon elfáradtunk, Laura nagyot aludt utána, majd délután folytatta a rosszalkodást:)

A lényeg viszont, hogy voltunk MR-en!!!!!

Az eredmény: Laura daganatmentes!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))

Hurrá!!!! Remélem, ez már így is marad:))

A kisasszony jól van, jól tűrte a megpróbáltatásokat:) Bár kissé elege van már az orvosokból és a folyamatos piszkálgatásokból. Megjegyzem, ezzel nincs egyedül!!!


Végre pihi van egy kicsit:))

Mindenkinek nagyon szép hetet kívánok!!

Képeket rakok fel természetesen....

2012.04.02.                                                                                                                

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!


Múlnak a napok és én végre a gép elé is eljutottam...Hurrááááá!

Nos! Történtek az események, hol jók-hol kevésbé azok.

Mint már előzőleg írtam, Laura cipőjébe becsempésztük a sajka-betétet. Jól ment, egészen idáig...mivel Laura mostanában simán kiszedi a cipőjéből és (jobb esetben) a földön szanaszét hagyja (rosszabb esetben), vagy a csapba esetleg a fürdőszobába teszi, hogy az szappan és az bizony oda való:)) Van benne valami, mármint a formájában. Kicsit tényleg hajaz a szappanra:)

A lényeg, hogy szépen mászkálgat, sétálgatunk rendületlenül. Konduktorral épp az akadályokat veszik kisebb-nagyobb sikerrel...mivel a Kisasszony minden alkalmat kihasznál arra, hogy kikerülje valahogy az akadályokat és ne kelljen annyit dolgoznia:)

Végre iszik!!!! Természetesen eddig pohárból...De! Elővettük a 'régi' szilikon-kulacsát, így most az újdonság varázsa hat rá ismét:) Így szépen iszik egész nap. Az evés is jól megy:) Mostanában elég sok leordát evett a drága.

Voltunk szedni egy hete, Laurát jól felöltöztettem, és kimentünk az erdőbe:) Nagyon tetszett neki a dolog:)))) Szedte ő is a medvehagymát, majd a végén már a földet túrta, mint egy igazi kis malacka. Bánom, hogy nem vittünk fényképezőgépet, mert az a látvány leírhatatlan volt. Gyönyörű, zöld hajtások a magas, egyenes fák között, egészen ameddig a szem ellát. Béke és nyugalom, madárcsicsergés....szóval. Nagyon jól éreztük magunkat:)

Haza érve vajas és zsíros kenyér a frissen szedett finomsággal....mindent megér. Laura először furán nézett, hogy 'füvet' eszünk, de miután elmeséltem neki, hogy a medvék ébredéskor medvehagymát esznek, már ő is ezerrel falta. Finom saláta és pesto is került elrakásra természetesen, hogy téli időkben is legyen.

Szóval, az elmúlt héten nagyon jól éreztük magunkat, Laura sokat sétált és homokozott...(csak ne szórná folyton).

Ez mind jó! Na, de most jön a fekete-leves! Hogy ne legyen már olyan könnyű az élet....

Voltunk nagy vérképen még MR előtt pár nappal...megjött az eredmény!!

Minden tökéletes, kivéve a hormonokat. Még a pajzsmirigy-hormon (TSH) is teljesen szuper, a vérzsír is (ha ez a kettő eltér a normától, akkor van valami gond), csak éppen néztek T4 és T3 hormont is, ami eltér. Ennyi! Ezért endokrinológiára akarnak küldeni minket, ahol ezerrel szúrkodják, mert ez nekik így jó, meg értelmetlen ultrahangot csinálnak, ahol (mint az sok-sok helyen le van írva: nem kielégítő eljárás, mivel mindent kis göböknek látnak a felvételen, és ezt rossz esetben simán félre kezelik).

A végeredmény pedig? Sok-sok vérvétel, kórház és egyben orvos undor, majd ha már ők úgy gondolják, hogy ennyi elég volt egy időre (amíg nem találunk valami hülyeséget ismét, amibe bele lehet kötni), akkor egy olyan gyógyszer, amit folyamatosan kell szedni, különböző mellékhatásaival együtt. Meg persze az ébren töltött éjszakák heteken át, mivel ez a 'sok hűhó semmiért' dolog megviseli Laurát.

Komolyan, kezd elegem lenni ebből az egész Magyar Egészségügyből!!!!! Mindig ki kell találni valamit, hogy ugyan ne érezze már egészségesnek magát a gyerek...

A lényeg-a lényeg, a következő kontrollon levetetjük ismét a vért, de most már reggel, éhgyomorral, ahogy akkor is kellett volna... Majd akkor meglátjuk az eredményeket!

FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Gyógytornászt keresek, aki érti a szakmáját és egyszer megmutatná nekem azt az izom-köteget, amit kezelni kell Laura lábán!!

Kérem, ha van valaki, akkor sürgősen jelentkezzen akár e-mailben, akár telefonon!

Email: bencze.laura@freemail.hu

Tel.: 0620/390-6990


És szeretnék közzé tenni valamit:

Ezt most nem a videók közé teszem, mert mostani az ügy!

Remélem, sokan megnézik, és mindenki tovább fogja küldeni az ismerőseinek....szóval hangszórókat bekapcsolni, és had menjen! A véleményeket szívesen fogadjuk:)

http://www.facebook.com/photo.php?v=300550166685663


2012.04.20.                                                                                                         

Köszöntök mindenkit!!


Sok új hírrel szolgálhatok, és mondhatom jó hírek ezek:))


Nos, a vért ismét levették Laurától, ezért nem mentünk endokrinológiára. Állítólag mindenképp el kell majd mennünk, mert onkológiásoknak ez a gondozásban benne van. (furcsa, mivel 10 hónapos kora óta volt beteg és még egyszer sem látta endokrinológus orvos...eddig nem volt benne a 'protokollban') Na, ez az a téma, ami engem végre már nem izgat! És ennek felettébb örülök:))

Az előző beszámolóban közzétett "gyógytornászt keresek" című felhívásra sajnos nem volt túl sok reagálás, de sebaj. Akik írtak, azoknak nagyon szépen köszönöm:))

Laurának érkezett egy névtelen Carotenoid. A küldője nem jelentkezett, de remélem olvassa a beszámolót...KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

A lényeg pedig: Végre találtunk gyógytornászt, aki ért a tens-géphez és az izomcsoportokat is meg tudja mutatni.:))

A hölgy eléréséhez is egy kedves ismerős segített hozzá, neki külön köszönöm a gyors és precíz segítséget:)) (Remélem, magadra ismersz:)

És természetesen köszönöm szépen Andinak, hogy kijött hozzánk, megoldotta a problémánkat és megtanított az alapokra.:)

Szóval, Laura lába most már kezelve van, méghozzá naponta kétszer! Nagyon jól tűri, addig nézi a mesét, vagy olvasunk, vagy épp eszünk valami finomságot:) Végre jó úton haladunk a cél felé.

A bilizés is egyre jobban megy....az evés is jól megy, az ivásról nem is beszélve! Végre rengeteget iszik!!! És ez nagyon jó jel:) (ugyanis az agydaganatos gyerekek nem isznak sokat, így nálunk ez is jelzi, hogy minden rendben van, sőt egyre nagyobb rendben lesz:))

Az éjszakákat átalussza, és ami meglepő kissé az az, hogy nem kell átmennem vele, hogy elaltassam, mert már 9-9:30 körül .KO. van a kisasszonynak és alszik reggelig. Maximum inni kel fel éjjel, de utána vissza is alszik:)

A kedve nagyon jó, pár napja be nem áll a szája:) Egyre ügyesebb és okosabb. Végre lehet rá számítani akkor is, ha segítség kell:) Ha valamit kérek tőle, akkor általában azt meg is teszi. Pl. Segít összepakolni, bútort mosni, törölgetni, ruhát pakolni, porszívózni, odahozza a kért tárgyakat, és segít a főzésnél is...Úgyhogy végre nem panaszkodhatok:))

Ami még újdonság!

Laura oviba megy...na nem teljes egészében, de papíron már ott lesz. A védőoltások hiányában (és ez a közeljövőben még pár kör futást is jelent számunkra) még mindig nem mehet közösségbe, de akkor is be kell íratnunk az illetékes óvodába. Jövő héten megyek megbeszélni a továbbiakat az óvoda vezetővel....Nagyon aranyosak voltak a telefonban, remélem elnézőek lesznek Laura állapotával szemben:) Én jóra számítok....


A kívánságom csak annyi, hogy legyen mindenkinek legalább annyira jó hete, mint az enyém. Akkor minden olvasó irtó jól fogja magát érezni:)))


2012.04.26.                                                                                                             

Köszöntök mindenkit!

Kezdem a rossz témával, hogy gyorsan túl legyek rajta. A magyar egészségügy botrány!!!!Gondolom, ezzel nem csak én vagyok így. Sajnos! A lényeg: Leírtam előzőleg, hogy levették Laurától ismét a vért, mielőtt elmennénk az endokrinológiára, hogy milyenek ténylegesen a hormonjai....megszúrták, végigcsináltuk a hülye procedúrájukat, megvártuk az értelmetlen vizsgálatot is. Természetesen, valami oknál fogva Laura menekülni akart arról a helyről (ezzel nincs egyedül) és sírásba, illetve az ajtó támadásába lendült bele. Ezek után volt a vizsgálat,ahol megállapították, hogy kissé piros a torka és ez nem jó így. ( persze, ha sírok a vizsgálat előtt majd 15 percet, az enyém is piros lenne)

A végeredmény?? Kapaszkodni kérek mindenkit!!!

Az orvos egészen véletlenül elfelejtett tájékoztatni minket arról, hogy hiába veszik le a vért, a kért vizsgálatokat (és ez csakis a hormonokra igaz) nem végzi el a labor egy bizonyos időn belül. A két vérvétel között két hét telt el....nem tudom, hogy mennyi időnek kellene eltelnie, de ez már úgyis mindegy! A lényeg, hogy megszúrták, stresszelt, sirattuk, és a végén nem lett eredmény. Elég cinikus ez a dolog, hogy csak ezeket az eredményeket nem csinálták meg, más minden megvan...persze-persze. Főleg, ha meg sem kéri a beküldő orvos. Teszem fel, az endokrinológián ismét vért akarnak majd venni...(máj.9.) De az lesz az utolsó, illetve leszögezem gyorsan, még mielőtt okoskodásukat kéne hallgatnom, hogy semmilyen szintetikus, gyógyszernek nevezett bogyót nem váltok ki és nem adok Laura szájába. Az értelmetlen mérgekből elég volt egy életre!

Erről ennyit!!


Laura nagyon jól van! Csak sajnos nehéz a házban tartani....

Folyton kint akar lenni a szabadban, illetve inkább az utcán. Van pár házzal odébb egy egy éves kutyus, akit minden nap meg kell látogatni, legalább kétszer. Mesélni neki, énekelni, simogatni, botot adni a szájába...nagyon összemelegedtek a kutyussal, és furcsa, de a kutya valahogy érzi, hogy óvatosnak kell lennie Laurával:) Elárulom, Laura eddig félt a kutyáktól.....

Az evéssel jól áll, főleg, ha utána mehet sétálni:) Ezzel végre egy kicsit lehet zsarolgatni:)))

Az ivás is megy, bár mostanában sok levest eszik, így kevesebbet iszik. De ez normális. Az éjjelek átalvásával voltak az elmúlt napokban problémák, mivel simán felkelt, átjött az ágyunkba és kitúrt mindkettőnket. Szerencsére, ez is megoldódott, csak aznap éjjel nem aludtam sokat. Megérte mindig visszacipelni az ágyába, másnap már ott töltötte az egész éjszakát:) Azóta alvás van éjjelente.

Előző héten írtam, hogy elkezdtük a tens-gép használatát, méghozzá napi rendszerességgel. Nos, nagyon jó híreim vannak! Számomra is meglepetés, hogy milyen gyorsan fejlődik Laura. 5 nap alatt elértünk odáig, hogy csak az egyik kezét kell fognom amikor sétálunk!!! Ez rettentő nagy dolog, mivel ő még soha nem járt így. Most akár melyik kezét fogom, akkor is megy, és nagyon-nagyon tetszik neki a dolog! Hangosan nevet, és próbálgatja a határait, amik (bízom benne) egyre tágabbak lesznek. Természetesen még nagyon az elején vagyunk ennek az egykezes sétának, gyakorolni kell, de napról-napra ügyesebb lesz. Már a fél utcát átsétálja így!

Ha így megy tovább, és ilyen szépen fejlődik, (lelki szemeim előtt már látom) akkor akár a jövő évre egyedül fog járni. Ez a nagy terv:))) Ha rákap az ízére, nincs, ami megállíthatná:))


Mindenkinek szép napokat kívánok!!!

2012.05.02.                                                                                                          


Köszöntök mindenkit!


Jó hírekkel most nem szolgálhatok!


Laura kissé meg betegedett....Az úgy volt.....

Vasárnap voltunk sétálni, és az egyik szomszédtól kaptunk nagyon szép fehér orgonát. Ezt kb. este 9 körül vízbe raktam. Éjjel kettőkor átjött Laura, és szörcsögött. Csepegtettem az orrába, majd visszaaltattam. Másnap már szívni kellett az orrát, és estefelé már gubbasztott. Nem akart enni és inni sem sokat. Éjjel ismét felkelt, csepegtetés, orrszívás volt a sorrend, majd visszaaludt. Nu....nt is kapott, mivel 37,9 volt a hője....Másnap reggel telefon dokinak. Kiírta az antibiotikumot. Mivel nincs közgyógy, ezért tök jó lesz kiváltani. Tegnap este óta probiotikumot kap, azóta jó a kedve, iszik, és max. 37 a hője. Ez ilyen melegben normális. Valószínű allergiából alakult át egy jó kis torok-gyulladásos valamibe ez az egész.

Legyengült az immunrendszere...ez annak köszönhető, hogy változtattunk a Gnld összeállításán és adagolásán. Több dologból is kevesebbet kapott az eddigieknél és ez úgy látszik nem jó így. Vissza adtam mindent a régi adagolás szerint, azóta (tegnap este) minden rendben....

Remélem, ennyi volt, és gyorsan átment rajtunk.

Vannak ám azért jó hírek is, de hosszú és most mennem kell. De ígérem, hamarosan bepótolom:)


További jó hetet kívánok mindenkinek!

2012.05.11.                                                                                                       

Sok szeretettel köszöntök mindenkit!


Nos, az elmúlt időben nagyon sok minden történt, oldalakat írhatnék róla... na nem fogok, ne ijedjen meg senki, hogy órákig kell ülnie a gép előtt:)

Az előző írásaimban írtam, hogy Laura vérképe nem volt a legjobb, mármint a hormon szintje, és ezért endokrinre küldtek minket. És akkor írtam azt is, hogy hogy jártunk pár hete. Ez tulajdonképpen a 2012.04.26.- ai beszámoló eleje.

Valaki megmutatta a gondozó orvosnak az írásomat, ami elég nagy port kavart odabent.... A nagy semmi miatt!!

Mint előzőleg írtam, 9.-én endokrinológiára mentünk de. 10 órára. Laura súlyát és magasságát megmérték, lefénymásoltak egy-két vitt papírt, majd közölték velünk, hogy másnap reggel 9 óráig érjünk oda vérvételre, mivel a vérvételt éhgyomorral reggel kell levenni....Másnap fél hétre mentünk (tegnap) és sikeresen, egy szúrással levettek vagy öt kémcső vért. (Hétfőn lesz eredmény) 6:55-re már itthon is voltunk, így apa rohanhatott dolgozni. Laura visszaaludt, majd egy óra múlva kelt jókedvűen. Na előtte is jó volt a kedve ám, mert amíg mi ásítozva rohangáltunk a lakásban reggel fél hatkor (hogy időben elkészüljünk, időben fel is kell kelni), a kisasszony jókedvűen, fülig érő szájjal táncolt a reggeli zenére. Hihetetlen ez az energia!!:)


Tehát! 8.-án telefonáltam, hogy beutaló van nálunk, így csak a leleteket kell visszavinnem a gondozóba, amiket majd az endokrinen kapunk. Mivel ott nem kaptunk semmit, így üres kézzel érkeztünk a gondozóba. Jött egy hölgy az orvossal, majd bemutatkozott. Betegjogi képviselő, pszichológus volt. A blog miatt a gondozó orvosa úgy vélte, hogy édesanya frusztrált az általa kiírt vizsgálatok miatt, és kissé  át kéne beszélnünk a dolgokat. Beszélgettünk jó sokat, majd eljöttünk. Nekem úgy tűnt, hogy néhány emberke (köztük az is, aki felhívta erre az orvos figyelmét) úgy gondolta, hogy nekem maga az orvos személyével van problémám....megnyugtatok mindenkit, hogy ez bizony nem így van! Nekem ezzel az egész katyvalag, kesze-kusza magyar egészségüggyel van bajom! És erről legkevésbé az egészségügyi alkalmazottak tehetnek. Kivételek persze vannak...

Azzal, hogy mindent könnyebben és gyorsabban, nem beszélve arról, hogy sok esetben jobban is meg lehetne oldani, ha nem lenne annyi kötelező hülyeség.

Példa:

Endokrin!

10-re kaptunk időpontot. Apa kiveszi a szabit nagy nehezen, ezért meg neki kell szívnia, mert szombaton meg mehet ugyanazért a kevés pénzért dolgozni, mint hétköznap. A vizsgálatok alig pár percet vettek igénybe. Ezért vagyok ideges! Kb. 10 perc miatt ugrott az egész nap, és senki nem fizeti ezt ki!!
Ja? Hogy anyuka frusztrált....naná, hogy az!

De az egész nem itt kezdődik!Nem ez a legnagyobb probléma. Sőt! Ez a legkisebb!

Az igazi idegesség attól van, hogy kissé összejöttek a dolgok.

Laurát be kell íratni az oviba! Hiába nem mehet, mert nem kapott oltást, akkor is legyen beíratva (gyermek-jólétisek mondták, kötelező). Jó, elmentünk, nagyon kedvesek voltak, szívesen és tárt karokkal várják Laurát. Azonnal szimpatikus lett mindenki, és már most mondhatom, hogy le a kalappal az ovi előtt:) Kitöltöttük a papírokat. Az ovi fogadja, de mivel ők fejleszthetnek is, így kell egy "engedély" a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság-tól (ez kell a korai fejlesztőben is), hogy Laurát fejlesztheti az óvodába kijáró logopédus és fejlesztő. Telefon a bizottsághoz, majd jött a rossz hír. Mivel Laura betöltötte az 5. életévét, így ők nem vizsgálhatják meg! Csak Budapesten lehet elvégezni a vizsgálatot a mexikói úton. Közösségbe nem mehet, de oda fel lehet utazni, várni órákat a zsúfolt váróban ugye....

Tehát! Azért, hogy az öt házzal odébb lévő óvodába be tudjam íratni Laurát, fel kell vinnem Budapestre. És még akkor sem biztos az eredmény:) Ez már vicc!!!

A másik tök jó ügy, (és ez az idegesítőbb) a védőoltás problémája!

Laura szeptemberig nem kaphatja meg a kötelező védőoltásokat. Akkor telik le az egy év, az utolsó kezeléstől számítva. Két védőoltással vagyunk elmaradva. Az egyik a DPTa-IPV-Hib, a másik az MMR!

Az ÁNTSZ emberei felhívták a háziorvosunkat, és felháborító módon ordítoztak és fenyegetőztek, hogy Laurát miért is nem oltották be eddig, és azonnal be kell oltani. Hiába lett közölve velük, hogy beteg volt, és ezért nem lehetett az oltásokat beadni, nem érdekelte őket.

Az utánajárás és olvasgatás után arra a meglátásra jutottunk, hogy nagyon-nagyon valószínű, hogy Laura daganatát az DPTa-IPV-Hib oltás okozta. A gond már csak az, hogy ezt valahogy be is kellene bizonyítani. De ki az az orvos, aki azt mondja, hogy a szülőnek igaza van. Főleg úgy, hogy közben a munkája a tét. Mert ugye a törvény nem szereti az ellenszegülőket....

Eleve sérült Laura immunrendszere, és leglényegesebb, hogy sérült az agy-vér gát. Így kockázatos lenne beoltani bármilyen oltó anyaggal.

Ezért megyünk 22.-én immunológushoz, hogy kivizsgálják gének szerint is, hogy egyáltalán oltható-e. Nagyon is fennáll a veszélye annak, hogy a kötelező védőoltással többet ártanánk, mint használnánk neki. Rohamosan fogy az idő, de minden nagyon nehézkesen megy.

Mindenki csak azt tudja hajtogatni, hogy kötelező, meg protokoll, meg törvény. Csak valahogy senki nem fglalkozik azzal, hogy emberek élete felett döntenek játszi könnyedséggel. Anélkül, hogy belelátnának abba, hogy ki min ment keresztül, míg eljutott idáig.

Na ez az amiért édesanya frusztrált!!

És az vesse rám az első követ, és támadjon engem bárhogyan is, aki végig csinálja az elmúlt öt évünket, úgy ahogy mi, végignézve számtalan történetet, többek között a saját lányomét.

Nekem az a fontos, hogy Laura jól legyen, boldog legyen és minden segítséget megkapjon, amit csak lehet. Persze, fontosak a vizsgálatok is, de nem azok a legfontosabbak!Nekem az a lényeg, hogy Laura minél kevesebbet sérüljön a kórházi tartózkodás és a folyamatos herce-hurca alatt. Ennyi!


Laura már kigyógyult a takony-kórból, és már az orrát sem kell szívni:) Egy kissé még be van rekedve, de az is már múlik szépen. Eszik, de valahogy az ivás nem igazán megy. Este iszik többet, de nem mindegy, hogy mit. Van amikor vizet, szódát, vagy szörpöt kér. (legalább nem kólát:)) Vettünk szörpöt, amikor elkezdett többet inni, és szerette is. Egy márkát vettünk, amiben nincs annyi szintetikus cucc. Csak az a gond, hogy drága. Az ám! Csak hogy legutóbb nem vettünk a megszokott szörpből, hanem egy olcsóbb változatot próbáltunk ki. Elvileg ebben sincs több káros anyag, legalábbis ráírva nincs. De nagyon nagy a különbség! Laura nem hajlandó meginni!!!:s

Voltunk fent a Tettyén!!!:)

Először elmentünk az ottani játszótérre, mivel anyák napja volt, és apa is ráért egy kicsit, így Laurának lett egy szupi napja:) Hintázott, csúszdázott, és minden félét kipróbált:) Majd felmentünk a hegyen lévő templomhoz. Gondoltuk, hogy megnézzük milyen szép onnan a kilátás, de Laurát nem a kilátás érdekelte! Apát berángatta a templomba, ahol épp mise volt. Jó negyed óra múlva én is besettenkedtem, hogy hol vannak már. Laura állt szépen, két keze összetéve, és énekelte, mondta a pap után a szavakat. Öröm volt nézni:)))

Kijöttünk, és elindultunk lefelé. Laura rengeteget sétált, kissé meg is lepődtünk rajta.  Azóta nagyon nyugodt és aranyos, értelmesebb, segítőkészségesebb és jókedvűbb lett! Nagyon jó energiák munkálkodnak odafent. Még sokszor fel fogunk menni oda:)))

Bár azt ígértem, hogy nem lesz sok az, amit írok, hát ennyire sikerült. Kissé megpróbáltam összetömöríteni a dolgokat, hogy érthető is legyen, de ne tartson sokáig elolvasni sem. Remélem, sikerült.

A hétvégét Villányban fogjuk tölteni, pihenni, játszani és horgászni fogunk. Egyszóval, kikapcsolódunk.:)) Remélem, az idő is szép marad:)

Képeket készítek, és rakok fel jövő hét elején!

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!!!

Csilla

2012.05.14.                                                                                                       

Szeretettel köszöntök mindenkit!


Eltelt a hétvége, hát ismét itt vagyok, ahogy ígértem:)

Ahogy előzőleg írtam, mamáéknál voltunk a hétvégén....és nagyon jól éreztük magunkat:)

Laura pénteken délután már nem bírt magával, és egészen hat óráig (akkor jöttek értünk) hisztikésen nyivákolt, hogy menjünk már! Telefonálni is kellett mamának, hogy hol van már, de nem sokat segített:)

Végre megjöttek, bepakoltunk, és már mentünk is! Laura már az úton nagyon jókedvű lett:) Énekelt, nézelődött, és pecázni akart menni.

Ahogy leértünk, kezdődött a gyereknap! Hintázás, sétálás, evés-ivás, kutyázás és papázás-mamázás. Nagyon élvezte!  Szombat reggel indultunk a halastóhoz...ahogy odaértünk, majd' kiugrott az autóból:) Ott reggeliztünk, majd eszeveszett sétába kezdett a kisasszony, és meg sem állt egészen estig. Aznap nem raktam fel a lábára a tens-gépet, mert nagyon sokat mozgott. Volt halacska mustra, pecázás kézzel, és hal-masszázs is. Bár szerintem a halak nem igazán élvezték:O Néhányuk még a pikkelyeit is ledobta. Laura tehát tele volt hal pikkellyel...még a hajában is volt. Lassan jött a szél, és mi a biztonság kedvéért elindultunk haza, nehogy elkapjon minket a vihar. Persze csak este 11 körül ért oda, de legalább még a vacsora előtt lefürdettük a kisasszonyt:) Így tisztán, frissen és éhesen láttunk a vacsorához:) Alig múlott kilenc óra, Laurát elérték az álommanók, és egészen reggel fél nyolcig az igazak álmát aludta:) Persze néha majdnem leesett közben az ágyról, de az már mellékes ugye:)))

A vasárnap kissé nyugisabb volt, mivel esett az eső, és nem tudtunk menni sehova. Kicsit csalódott volt a drágám, de amint elállt az eső, már mentek is a papával a játszótérre:) Majd lassan elindultunk haza...

Laura nagyon elfáradt az elmúlt két napban! Kicsit megfogta a nap is a tónál:) Nagyon jó volt ez a hétvége....


Ma telefonáltam az endokrinológiára és megvan az eredmény is!

Laurának gyógyszert kell szednie, mert a pajzsmirigye alulműködik. Tünetei egyébként nincsenek (pl. fáradékonyság, depresszió, hízás, székrekedés, stb...), de megelőzésképpen felírják a gyógyszert, amit naponta egyszer reggel, éhgyomorral, egészben kell beszedni. Fél órával a reggeli előtt. No comment....majd még meglátjuk.

Apa fog menni a kórházba a leletért és a receptért ezen a héten, amint oda ér. Minél előbb. Akkor már többet fogok tudni.

Elvileg, ahogy utána olvastam a dolgoknak, a sugár 'mellékhatása' ez is. De jó hír az, hogy elvileg pár hónap, illetve egy-két év múlva ideális esetben elhagyható a gyógyszer, ritka esetben kell csak egész életen át szedni.

Képeket, igaz, nem sokat tudtam csinálni, de ami van, azt természetesen felrakom:)

Mindenkinek szép hetet kívánok:)

Csilla

Íme a videó!

Most már azok is megnézhetik, akik egyik közösségi oldalnak sem tagjai!

Kérnék mindenkit, hogy minél többször ossza meg!

http://www.youtube.com/watch?v=1d2QYbVanVc&feature=youtu.be

Köszönöm!


(A képek még egy kicsit váratnak magukra, mert szét van bombázva a szobánk, a számítógép pedig ki lett telepítve. Amint visszakerül, azonnal felrakom a képeket is:)

2012.05.30.                                                                                                        

Köszöntök mindenkit!


Szépen haladunk előre...

Laura szépen eszik magától:))) Iszik is végre, de néha még zargatni kell, hogy igyon egyáltalán valamit. De mondhatom, hogy rendben van:)

Rengeteg zöldséget eszik! Tavaly még nem evett meg semmi zöldséget, idén viszont bepótolja a lemaradását. Uborkát, paradicsomot, zöldborsót, répát eszeget minden nap.:) Egyedül a gyümölcsökkel vagyok bajban, mert a banánon és az almán kívül semmi mást nem eszik meg, ami jelenleg idény lenne. Pl. eper.

Lassan minden vissza áll a normál kerékvágásba nálunk, a szoba alakul, a számítógép már bekerült a helyére, így most már felrakhatom az ígért képeket. De azóta már új képek is készültek, azokat is felpakolom:)

Vasárnap volt gyereknap, így Laurát elvittük a vásárba. Imád nézelődni, főleg, amikor apa nyakában lehet ülni. Onnan mindent lát, és kiabál, ha valami megtetszik neki, hogy apa arra vegye az irányt:O

A séta is nagyon jól ment...megnéztük az állatokat, és elég fura dologra lettünk figyelmesek: Laurának a kutya ott kezdődik, hogy német juhász. Elég furcsa, mivel azt hittem, hogy kicsi gyerek a kicsi kutyához vonzódik inkább, de nem! Az egyetlen kis termetű kutyánál is, ahova odalépett önként (tényleg olyan kis mütyürök voltak) az anya érdekelte, nem a pici kölykök...ez van:)) Néztünk egyet az eladóval együtt, majd tovább álltunk. Vettünk friss, finom zöldségeket és megjegyzem, hogy nagy különbség van a termelők zöldségei és a boltok zöldségei között. Termelők-boltok: 1-0!!

Azt is észrevettem, hogy ha Laura beszáll a vásárlásba, és teljes egészében részt vesz benne, akkor szívesebben eszi meg a vett dolgokból készített ételt.:)

Nos, vissza a vásárba! Rengeteget sétáltunk, majd elmentünk egy játszótérre hintázni, játszani. Nagyon jól érezte magát! Amint haza értünk, igaz, már délután volt, elkezdett esni az eső is. Odakint dörgött, és ömlött az eső, Laura pedig épp a legjobbakat álmodta az ágyikójában:)

Majd amikor felkelt mi volt az első mondata???

Menjünk hintázni!!! Na puff!

Hétfőn voltak nálunk papáék, hozták dédit is. Nagy volt az öröm! Mindannyian elmentünk egy kicsit sétálni...felmentünk ismét a Tettyére, a templomhoz. Laura ücsörgött odabent egy kicsit, majd kint a fűben elmajszolta dédi kekszét. Amikor végzett, szólt, hogy mehetünk:)) Itt is készültek képek:) Szerencsénk volt ismét, mert amint haza értünk, zuhogni kezdett az eső:)

Laura mostanában nagyon sokat dumál. Minden félét mond...be nem áll a szája egész nap!

A tens-gép használatát sem felejtjük el, minden nap van használva. (amikor szép az idő, akkor sajnálom is szegénykémet, hogy bent kell maradnia a kezelés ideje alatt, de mindent a célért! Azért néha csalunk egy kicsit, hogy mindenkinek jó legyen)

Nem utasítja el, állandóan el kell rakni a tapaszokat, mert folyton magára ragasztgatja őket. Még jó, hogy a gépet nem tudja beüzemelni!


Végül, van egy hírem!

Laurának kistestvére lesz, és Laura is nagyon várja már az új jövevényt:))


Mindenkinek további szép hetet kívánok, a képeket pedig rakom....

Ez a lap betelt, kérlek nézd meg a 'Heti beszámoló VI' -ben!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 30
Heti: 69
Havi: 717
Össz.: 327 700

Látogatottság növelés
Oldal: Heti beszámoló III.
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2018 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: laura kemoterapia - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »