Segítsünk Laurának

Bencze Laura egy kilenc éves, tündéri kislány. Élni akarása és kitartása csodálatra méltó, de most a mi segítségünk is kell mind-e mellé. Neki kérünk segítséget, hogy meggyógyuljon, és megtörténjen a csoda,végre boldogan és egészségesen éljen!

Az előző oldal betelt, így most újat kezdtem. Ugyanúgy fog működni, mint a megszokott...

2011.07.28.                                                                                                 

Üdvözlök mindenkit!!

Elnézést a csúszásért, de pörögnek a napok......


Laura nagyon jól van. Energia van bőven, még éjjel is úgy kell "lecsapni", hogy aludjon már végre. Az egész napos pakolást megszokta, így már nem fárad el benne:) Mostanában délelőtt, amikor én főzök, ő is kijön a konyhába és főzöcskézik a játékkonyháján. Nagyon aranyos. Most már jobban megy a botozás is, az új cipő sokat segít a stabilabb állásban. Magabiztosabb és ez meg is látszik rajta. Nagyot nőtt és feléri a kilincseket, ez hozza magával, (és nem kuncogni!!!!!) minden ajtót kinyitogat.........akár a bejáratiról, akár a wc ajtóról legyen is szó. Csak arra kell figyelni, hogy nehogy beessen:))) Bár szerintem most ez sem tartaná vissza a rosszalkodásban. Egyedül a spájz ajtót nem tudja még kinyitni (remélem nem is fogja) és ennek örülök, mert ha egyszer oda beszabadul.......jobb nem is gondolni rá. Ezeken kívül elcseni a fakanalakat, üvegmosót, a tálat az asztalról, a recept-füzetemet a fiókból. Nagyon kis ördög lett. És ha valamit nem szabad, annál inkább.....ha valami nem tetszik, simán odavág:) És elkezdte a kukázást is. Tapasztalt anyukák biztos tudják miről beszélek (írok). :))

Kontroll legközelebb 4.-én lesz, és elvileg 9.-én lenne az MR. Majd még meglátjuk. Ami furcsa a napokban, hogy pici trombipöttyei vannak itt-ott. Nem tudom, hogy mennyi lehet a trombija, de nem lehet annyira rossz, mivel nem foltosodik a térde (pedig van amikor úgy oda vágja mászás közben, hogy még nézni is rossz).

A beszéde is fejlődött egy kicsit, mivel többet és érthetőbben beszél. Nála ez is nagy előre lépés:))) Fejlesztő még azóta sem jelentkezett, így a hirdetés még áll, FEJLESZTŐT KERESÜNK!!!

2011.08.08.

Elnézést kérek az újbóli csúszásért, de valami gond van a gépünkkel és eddig nem tudtam írni.

Laura jól van, holnap lesz MR! Megint hosszú napunk lesz.....

Laurát sikerült altatni az új ágyában, nagyon szeret ott lenni:)) Egész éjjel alszik. Kicsit előre hoztuk a lefekvési időt. Most, hogy nyár van 10-kor van alvás, télen pedig 9-re tervezem. Majd meglátjuk. De a rossz a jóban: Amióta az ágyában alszik, azóta újra nem hajlandó bilizni..... Erre nem nagyon tudok jó dolgot. Valakinek valami tapasztalat, hogy ilyenkor mit lehet tenni??? Tapasztalt anyukák, segítséééég!!!!!!!!

Játszik és pakol egész nap, bár pár napja már állandóan mickey egeret nézett, és reggel már úgy kezdte a napot, hogy " én vagyok a mickey egér" !! Na , hát csak úgy kerekedett a szemem:)) Tegnap papa és dédi volt itt nálunk, Laura pedig nem délben aludt, hanem öt óra körül.....Este kilenckor már tiszta hiszti volt, és nehezebb volt elaltatni is. Ez van....

Az evés mostanság ismét nem az erőssége és sajnos az ivás sem:(

Még mindig a dinnye a normál folyadék bevitelének 85%-a. De legalább azt megeszi...(persze ha van itthon)...mi lenne, ha még azt sem enné??? Na mindegy. A lényeg, hogy nem szárad ki...

Amint tudok valamit a vizsgálatok eredményeiről, írok. Persze, ha a gép is úgy akarja....

Mindenkinek további szép napokat kívánok!!!

2011.08.11.                                                                                                     

Üdvözlök mindenkit!

A nagy hírem a következő:

Larua daganat mentes!!!!

A jobb odali vizenyő a fejecskéjében kisebb lett, de viszont más jelintenzitású. A doktornő felvetette a vérzés lehetőségét, de mivel tünet nincs, a dolog nem aggasztó. Lehet, hogy a következő vizsgálaton már nem is látszik....meglátjuk.

Laura jól van, pakol ezerrel mindent amit csak ér. Még mindig mickey egér mániás. Eszik viszonylag jól, néha még iszik is:) Akaratos nagyon......

2011.08.22.                                                                                                     

Sajnos a számítógépünk haldoklik......:(((


Nos, a napok peregnek, és egyre több dolog történik.

Van, amelyik értelmetlen és csak nézek, hogy ez a  mi kis országunk, közben pedig próbálom megérteni, hogy is mennek a dolgok.......És van, amelyek örömtelik és erőt adnak......

Hmmm....elgondolkodtató....

Jelenleg megy a telefonálgatás, hogy meg legyenek a kórházi leletek. Mint írtam már 9.-én voltunk koponya mr-en. Megkaptuk a cd-t és jöttünk haza. Általában három napon belül el szokták küldeni az írott leletet az onkológiára (eddig éveken át nem is volt probléma). Ám jelenleg senki nem tud semmit. Az onkológiára nem érkezett meg a leletünk, de viszont aki egy héttel utánunk volt vizsgálaton, neki simán megjött pár napon belül. Természetesen én (és mindenki, aki ezt olvassa:)) tudom az eredményt ezért nem vagyok ideges, csak egy kicsit dühít, hogy rajtam kívül senkit (egészségügyi dolgozókat) nem izgat a dolog.....ez van, nincs mit tenni.

Laura jól van, viszonylag keveset eszik, de nem is baj...legalább nem hízik el:)) Az ivással szokás szerint bajban vagyunk. A dinnyét nem mindig fogadja el, mást meg nem igazán akar inni (igaz, csak víz van). Csak a kóla. Tegnap kapott, ivott is belőle rendesen (még hogy nem iszik a gyerek!!!4 dl). Vizeztük neki, de még így is érződött a hatása. Az esti 9-10 órai lefekvés ismét az éjjeli 11 órát kopogtatta. Reggel korai keléssel, majd visszaalvással és a délutáni alvás eltolódásáról nem is beszélve......Mostantól egy kortyot sem kap, még vizezve sem!!!! Amúgy ezt leszámítva nagyon jó kislány, ha tehetné, egész nap csak mickey egeret nézne. Már kívülről tudja a részeket:) A fölös idejében kupit csinál, és énekesnői babérokra tör.....Egész nap énekel! Micimackótól, a puszi nyusziig minden jöhet:))) Nagyon aranyos, csak bírja az ember nevetés nélkül...Mert ha valakit rajtakap, annak jaj!!!

Medencézik a kisasszony délutánonként, amikor már kezd lemenni a nap. Mit mondjak! Csoda, hogy nem nőtt még úszóhártya az ujjai közé. Igazi kis vizi szörnyecske lett, aki kiissza a fél úszóvizét. (igaz, nem a legjobb helyen oltja a szomját, de itt iszik ezerrel, nevetve) Többek között ezt sem fogom megérteni, de a másik heppjét még annyira sem. Mama volt itt látogatóba...pelenka szokás szerint ugrott le a reggeli felkelés után azonnal, hiszen leszoktatáson vagyunk ugye. Nálam általában (persze csak ha szerencsém van, és Laura is azt akarja) kétnaponta beugrik egy bepisilés, és nem hajlandó szólni időben, hogy bilizni tudjunk...Persze az egészben az a poén, hogy mamának nem hogy bepisil, de simán elsőre szól!!! Kis csalafinta!! Úgy látszik ( és ezt már többen mondták), hogy ez csak anyának szól.

2011.09.01.                                                                                                     

Mindenkit sok szeretettel üdvözlök!


Laura jobban van végre, hogy elmúltak ezek a nagy melegek. Igazi kis hurrikánná nőtte ki magát. Pakol ismét ahogy csak tud, annyi különbséggel, hogy régebben nem volt ennyire gyors és hatásos...komoly kis háborús övezetet alakít ki maga körül.

A torna nagyon nem tetszik neki, lusta, mint a föld! Hisztizik és dobálja a botokat, ma például az ujjamra sikerült ráütnie...nem volt felemelő érzés:(( Egyébként nagyon jól megy neki, ha odafigyel és van kedve is, nagyon ügyesen masírozik:))

Az evés még mindig szaggatott, nem sokat eszik, de végre az ivásra nem panaszkodhatok:)))))) Nálunk szerdánként jár a bocis autó...Laura természetesen éberen halgatta az "éneket" és ő is rákezdett....majd amint elhalkult a zene, boci tejcit kért. Na, azóta tejet iszik! Ma csak tejből ivott 8-9 dl-t, plusz egy kis vizet. Megbeszéltem vele, hogy a tejcit (mert így hívja) a bocika küldte csak neki:) Issza ezerrel....nagyon aranyos.

A mickey mánia még mindig tart...bár próbálom kicsit leszoktatni róla kisebb-nagyobb sikerrel....ez van.

A bilire szoktatással nagyon nem vagyok jóban....kiidegel vele!!!!!Be pisil...stb..stb..stb....! Mostanában egyébként sem sokat alszok éjjel, mivel Laurával mindig történik valami a sötétben és futhatok a szobájába, majd altathatom vissza, reggel 6-fél hét felé pedig ébresztő, mert apa dolgozni megy. Nappal nincs alvás (persze Laura akkor is az igazak álmát alussza) és így tovább.....Mostanában elég fura dolgok történnek a szobájában és mindig éjjel 3-4 óra között. Néha a frász kerülget tőlük.....

Végre sikerült megtudni, hogy az írott leleten mi szerepel (08.09. MR). Eddig naponta telefonálgattam a papír után és rajtam kívül mindenki tojt a dolgokra. Végre sikerült előkeríteni és a következő kontroll vizsgálat dátumát is megtudtuk: 12-én megyünk ismét. Kíváncsi leszek a vérképére...biztos jó lesz:)

Kicsit elkéstem a képekkel, mert még múlt hónap elején voltunk ismét Villányban (csak 1 napra) és fényképeztem elég sokat. Majd azokat is megpróbálom felrakni minél előbb. Amint időm engedi...

Mindenkinek további szép és örömteli napokat kívánok!

Csilla

2011.09.07.                                                                                                     

Ismét írok, és nagyon jó híreim vannak!!

Laurát nagyon megdicsérte a tornászunk, mert szépen halad a botozással. Tényleg szépen megy (ha akar) és sokat fejlődött. gyes nagyon és büszkék vagyunk rá! Jelenleg elkezdhetjük az egyedül botozást, ami azt takarja, hogy Laurát elindítjuk és nem állunk folyamatosan előtte, mellette, hanem kissé távolabbról figyeljük. Meg kell tanulnia a teljes önállóságot és végre helyes úton jár.

A másik nagyon jó hír, hogy sikerült "gyógyped lovagoltatást" találni itt Pécsen, és erre a hétre (péntek) kaptunk mindjárt időpontot az ismerkedésre. Nagyon kíváncsi leszek, hogy hogy fog neki tetszeni a paci....

Laura azóta is tejet iszik, de végre iszik. Végre almát és répát is eszik magától!!! Fogja és harapja...öröm nézni!

A mickey egér mánia már-már kezd elviselhetetlenné válni, mivel reggeltől estig ezt akarja nézni. Sőt, még éjjel is!

Mostanában végre nem kel fel éjjel, ha felébred, akkor is visszaalszik magától, nem mászik át hozzánk a frászt hozva ezzel mindenkire. (Régebben az volt a jó szokása, hogy éjjel a sötétben csendben átjött, majd elkezdte simogatni, fogdosni a lábunkat, majd lassan felmászott az ágyra és ránk feküdt. Volt olyan is, hogy szegény apa arra kelt, hogy kapott egy öklöst az orrába, mert a kisasszony nem szereti a horkolást és a kis férő helyet.) Szóval, végre nyugi van éjjel és ez nagyon jó!

Az ígért képekkel még egy kis ideig kések, de bepótolom, ígérem. Elvileg újak is lesznek a hétvégén és együtt felteszem az összeset:)

Szépen haladunk az önálló evéssel is, villával már elég jól megy.....VÉGRE VALAMIT LAURA IS SAJÁT MAGÁTÓL AKAR CSINÁLNI.....ez nála nagy dolog, mert régebben nagyon nem érdekelte semmi.

Szóval, Laurával minden rendben, nagyon jól van és rosszalkodik ezerrel:)

További szép hetet kívánok mindenkinek!

2011.09.19.                                                                                                        

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!

Elnézést kérek a csúszásért, de valami nem stimmelt az oldallal, ugyanis én már írtam egyszer, de sajnos mentés helyett kitörlődött az egész. Újra írni pedig nem volt energiám és időm.

De most kijavítom!!!


Rengeteg dolog történik velünk (lényegében Laurával), nem is tudom, hogy hol kezdjem:)

Voltunk kontrollon!! Természetesen rendben volt minden, jó lett a vérképe is, csak a mentőre kellett órákat várnunk a nagy melegben...de túléltük és következőre csak november elején kell mennünk, mert csak akkorra van időpont neurológiára. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mit fognak mondani....várom.

A gyógyped lovaglást elkezdtük!!! Az ismerkedés gyors és gördülékeny volt:) Azonnal rácuppant a pacira, ahogy odaértünk. Dumált neki és simogatta szépen. Vasárnap már voltunk is az első óránkon!! Az óra maximum 30 perces lehet. Nos, Laura a teljes időt kihasználta már az első alkalommal. Nagyon ügyes volt! Sárival (gyógypedagógus) simán felült a lóra (megjegyzem normál magasságú, nagy lóról van szó) és lovagoltak. Közben feladatokat kellett megoldania, amik fejlesztő és egyben felmérő feladatok. Jól ment minden, kiderült, hogy Laura (mint sejtettem is egy ideje) valószínű bal kezes lesz. Jelenleg még kétkezes:) Simogatta a pacit, beszélgetett neki és már a gyeplőt is fogdosta. Nagyon merész volt és élvezte a lovaglást. Ezen a héten pénteken megyünk ismét lovagolni....remélem, egyre jobbakat fogok tudni írni....!

Laura étvágyára nem panaszkodhatok, de az ivás nem az igazi. Alig akar inni:(( Gyümölccsel próbálom kicsit kompenzálni a folyadék hiányát.

Mostanában Laurát valami csipkedi éjszaka...nem tudom, hogy mi lehet, mert minden este átnézem a szobát szúnyog, és egyébb élősködő után, amit találok, azt megsemmisítem, de még így is foltos a bébikém.:(((

A lába a rossz, mert azt kidugja a takaró alól és így könnyű préda. A csípés helye csúnyán piroslik és egyre nagyobbra nő, na meg duzzad......

Villányban is voltunk, ahol nagyon jól érezte magát a kisasszony! Mamáék kiszolgálták így nem volt oka panaszra...még egy kárászt is fogott....:))

És történt egy szenzációs dolog is velünk, de azt majd egy másik címen írom le....előre csak annyit, hogy öröm, hogy vannak még ilyen emberek!

Képeket is rakok fel és megpróbálok egy kicsit haladni minden mappában, ezzel kicsit újítani, felpörgetni az oldalt.

Ha valakinek van valami ötlete, hogy mivel lehetne feldobni  az oldalt, azt szívesen várom:)

További szép napot kívánok mindenkinek!

Csilla

2011.09.29.                                                                                                   

Szeretettel köszöntök mindenkit!!


Hol is kezdjem?????

Laurára mostanság rájár a rúd....mindig történik vele valami!

Hetente egyszer valahogy elesik, és jól megüti magát. Már az egész gyerek kék-zöld tetőtől talpig. Van olyan foltja, ami már kékes-sárgás színben játszik, majd lassan elmúlik. És csak remélni merem, hogy nem jönnek következők.

Nos, a foltokról ennyit:)

Laura evészete is eléggé érdekes lett az utóbbi egy hétben...nagyon válogatós lett. Eddig szépen megevett mindent, de most már nem igazán.....az alma szerencsémre még mindig megy és legalább napi 2 megeszik a zöld fajtából. Azt nagyon szereti. Ezen kívül még a körte, amit igazán szeret:) Ennek örülök!!!

Lovagolni azóta is járunk heti egy alkalommal, bár a legutóbbi lovaglás nem volt valami felhőtlen....kétszer is megugrott a paci, mert felügyelet nélküli gyerekek (velük kisebb testű kutyák) ugrándoztak és mászkáltak nem messze a karámtól. A pacika sem volt jó pacban, és Laura sem volt a legjobb kedvében, így csak 20 percet lovagolt.

De így is látható a változás: Laura séta közben néha meg-megáll nézelődni. Ilyenkor elengedem az egyik kezét és ő erre általában simán dőlni kezd (mint egy zsák krumpli). A változás az, hogy ugyan ilyen szituációban Laura nem dőlt el, hanem simán megállt a két lábán!!! Ez már egy olyan jó jel, ami erőt, energiát ad, hogy van miért dolgozni és igenis meglesz az eredménye....

Naponta akár többször is odaáll, hogy botozni szeretne, és szépen megy is neki a mozgás.

A kedve múlt héten nem volt az igazi, de most már végre ismét a régi. Dumál ezerrel és alig lehet lelőni. Akaratos és nagyon cserfes:))

Próbál mindenkit utánozni akár beszédben, akár mozgásban...nagyon jókat lehet rajta nevetni, mert tényleg aranyos:))

Mindenkinek szép napokat kívánok és ígérem, megpróbálok többször írni:)

Csilla

2011.10.11.                                                                                                       

Szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!


Mostanság mindig úgy kezdem az írásaimat, hogy elnézést kérek a csúszásért. Most sincs ez másképp. Most már igencsak sokat késtem, remélem nem lesz több ilyen esetem....

Laura jól van, bár gyorsan jött az igazi ősz és mi még mindig a levegőn, jó időben, pólóban szeretnénk napozni. De ezt már nem tehetjük meg, így kissé unalmasabbak a napok. Jó volt odakint eltölteni az időt. Laura kint evett, játszott, olvasott....Idebent pedig unja magát...

Hiába van ott a Mickey egér (amiről végre kezd egy kicsit leszokni, bár nem biztos, hogy pont most kéne...) ő akkor is lézeng néha-néha. Nem akar velem játszani és a könyvek sem igazán kötik le....majd csak lesz valami, eddig még mindig talált magának elfoglaltságot....a pakoláson és a kupi csináláson kívül természetesen. A dumálás persze nem áll meg, tévét nem lehet nézni, mert ha hangosítjuk a tv-t, ő is hangosabban kiabál...vagy két centire apa szemétől duruzsol, hogy tuti rá figyeljen. Áltatalában vele szokta ezt csinálni...(kedvenc szólás: Ami kókuszos, sok-sok sss-sel a végén) apa ettől elkezd nevetni, Laura pedig egyre jobban beindul:)))) (Laura szereti a kókuszos dolgokat)

Az elmúlt éjszaka nem tudom, hogy mi volt vele, mert éjjel negyed kettő volt már amikor átjöttem tőle. Nem akart aludni...fura. Remélem, a ma éjjelt átalussza.

Laura most ismét olyan fázisában van, hogy nem akar inni....kivéve egy sima gyümölcsteát. De természetesen azt is csak frissen és nem túlságosan sokat...(úgy gondolja, nehogy megártson:s).

Az evés viszonylag jól megy. Arra nem panaszkodom, mert jóformán mindent megeszik. Sok múlik a tálaláson...ha jól néz ki, megeszi, ha nem "szép" akkor bele sem kóstol.

A tornázás szépen megy, most akadálypályát akarunk neki építeni, ahol (természetesen konduktor irányításával) át tud majd menni a botozások alkalmával. Majd meglátjuk.

Lovagolni múlthéten a rossz idő miatt nem voltunk, de remélem ezen a héten sikerül összehozni. Amúgy nagyon élvezi, simogatja, beszélget neki...mármint a pacinak. Legutóbb elvitték a "nagy" lovat és helyébe egy pónit hoztak, (kb. 10 perc volt vissza az órából) hogy Laura azon lovagoljon. Természetesen Laura nem akart ráülni a pónira, még csak meg sem akarta simogatni...nagyon összenőtt a Barka pacival.....

De apa, aki eddig most jött ki velünk először lovagolni (szegény mindig dolgozik reggeltől estig) be lett fogva. Meg kellett fognia a pónilovat, amíg valamiért elszaladt az órát tartó hölgy és a ló majdnem belebújt apába. Olyan szorosan mellé állt, hogy majdnem fellökte:))) Csoda, hogy nem lépett a lábára...szép lett volna. Szóval apa is megismerkedett a pacikkal.

Jövő héten ismét kontroll, és amint már írtam pár hete, neurológiai vizsgálat is lesz. Majd meglátjuk az eredményeket, bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Mindenkinek áldott, szeretettel teli további szép hetet kívánok!

2011.10.24.                                                                                                         

Szeretettel köszöntök mindenkit!

Igen, már megint csúsztam, de sajnos kevés a 24 óra.... Néha kéne egy kicsit több.

Laura jól van, a kedve is nagyon jó, eszik szépen...szerintem még hízott is egy kicsit. Vagy csak én gyengültem?!? Az ivás most egy kicsivel jobban megy, néha kér inni...ha nem, hát este pótolja a folyadékhiányt!:)

Voltunk kontrollon, a vérképe tökéletes lett. Egy kicsit fogékonyabb a bacikra, de nem vészes. Ez még a "mindig egészséges" gyerekeknél is van néha így. A vérkép jó, de neurológián is voltunk.... Hát igen, ez az ember típus (mármint a doki) aki mértéktelen dühöt kelt bennem. Tipikus "letojom" típus. Nem számít az, hogy honnan indult, még az sem, hogy hol tart most a gyerek, csak az számít, hogy mi lehet a jövőben, amit kezelni kell....Pesszimizmus az van ezerrel...na meg az oda nem figyelés. A fejkörfogatot elírták, a pupilla vizsgálat (ami természetesen teljesen rendben volt) után tág, méghozzá 'szemészeten tágított pupillák' van beírva. Könyörgöm, másfél éve nem jártunk még csak szemészet közelében sem. A gyermekeket nem tisztelő, nem ismerő, érdektelen és pont ezért a maga formájában egy kicsit buta személyiség....

Nos, erről ennyit, többet nem érdemel:)

Az onkológia mellett megépült az új játszótér...nagyon szuper lett, végre a kicsik is tudnak normális körülmények között játszani, hintázni. Mi is kipróbáltuk és Laura nagyon élvezte a hintázást. Csak egy kicsit kevés játék fért bele, mert jött értünk a mentő. Így is ott voltunk reggeltől du. 3-ig.

A következő MR időpontja is megvan: November 22. Kíváncsi leszek...

Lovagolni mostanában nem voltunk, de ezen a héten talán elérünk oda is...legalábbis bízom benne.

Laura szépen fejlődik, de nagyon ravasz...amit nem akar, azt egyszerűen nem csinálja. Felőle fejre is állhatok, maximum jól körbe röhög...Ha nem akar enni, akkor elvárja, hogy etessék. Tud magától enni, pohárból inni (serényen gyakorol minden egyes nap), kis mondatokban beszélni, de ha ő úgy látja jónak, akkor csak gagyog, és tiszta csecsemőnek tetteti magát. Végre "páros" játékot is lehet játszani vele (pl. két alma van. Az egyiket elrejtem másik 5 gyümölcs közé, a másikat a kezébe adom. Neki meg kell keresnie és egyeztetnie kell a két almát. Persze mindez képekben) Na, ez is úgy működik, hogy ha akar, akkor különösebb koncentrálás nélkül megcsinálja. Sőt még csak oda sem figyel és simán összepárosítja az összes kártyát (kb. 15-20 db van). Ha viszont nem akar.......Csak erre a játékra (mármint, hogy hajlandó legyen ilyet játszani) legalább két évet vártam...azóta próbálkoztam vele, de soha nem ment...és láss csodát!

(Jelenleg a bilizéssel is úgy vagyunk, hogy NEM AKAR!!! Na most ez akaszt ki kicsit....bármit csinálok, sehogy nem jó...(

Az ivást viszont ahogy már írtam, gyakorolja minden nap.

A kiskádat beraktuk a nagykádba, ott nem tud felborulni, és nem foglalja el a fél fürdőt (amúgy is kicsi). Ott most igazán kiélheti magát a kisasszony! Nem is jön zavarba, még akkor sem, amikor rászólok, hogy ezt, vagy azt nem kéne (pl. fellocsolni az egész fürdőt, beleértve a törölközőket is) Az összes játék elfér mellette, úgyhogy olyan jól érzi magát, hogy alig lehet kihalászni...:) És mossa a kádat ezerrel, takarít a drágám. A folyadékhiányt is pótolja: kiissza a fél fürdővizet!!!De legalább iszik valamit :o

Kezd leszokni a mickey egérről, már csak napi 1x nézi meg. Újat talált...Csiribiri (Halász Jutka filmje, tele koncertekkel) Na, ezt nézi most naponta legalább 3x! Már kívülről fújja a dalokat és (mivel hallom) én is. Ez van. Azért ez jobb, mint a mickey egér volt...attól már kezdtem egy kicsit kiakadni.

Nagyon aranyos és rettentő ravasz kiscsaj már most...nem tudom, hogy mi lesz később.

2011.10.26.                                                                                                      

Köszöntök mindenkit!!!!


Laurának mostanában nagyon jó a kedve. Ez meg is látszik az egész lakáson...Kupi, ameddig a szem ellát. A kártyáit végig szórta a szobájától indulva a mi szobánkig a földön (közbe jött persze az ebédlő is) szabályos kis ösvényt készítve belőle. Úgy húzta a csíkot, mint ahogy a mesékben szokták a "jeleket" maguk mögött hagyni, hogy vissza találjanak....baj csak akkor volt, amikor  becsuktam a szoba ajtaját:))) Néha én is gonoszkodhatok egy kicsit...Nem??

Na de visszakaptam duplán...

Igaz, már nem látszik, de Laura összefirkálta a falat...azt a szép, frissen festett falat a szobájában. Amikor megláttam...hát mit mondjak...komolyan, még levegőt sem vettem hirtelen, úgy meglepődtem rajta. Gyors felindulásomból azonnal elkezdtem lemosni (tartott, vagy fél órát). Ellehet képzelni milyen nagy "rajz" díszítette a fél falat az ágya mellett...még az ágy alá is jutott a színkavalkádból, bár azt azóta sem tudom, hogy hogy csinálta...:) Na,de mindegy, probléma megoldva....a lemosás után kissé megnyugodva jutott eszembe, hogy azt a nagyszerű munkásságát le kellett volna fényképeznem mielőtt eltakarítom a részeit....Így sajnos kép nem készült:((

Ámde ma ismét takarítás volt... szokás szerint kiabál és masírozik a porszívó előtt ezerrel (mintegy cukkolva őt), hogy kapjam el vele. Főleg akkor jó, amikor bele melegszik a játékba, és vagy takarítani nem lehet tőle, vagy minden félét a porszívó elé dobál, hogy egérutat nyerjen....ma speciel a pisis pelus landolt az orrom előtt:)

Majd porszívózás után jött a felmosás az egész házban.... Először az ő szobája jött, mert ott a kupin kívül más kosz nincs... A lavórban lágyan ringatózik a meleg víz, rajta egy kis hab, láttatva ezzel, hogy van benne egy kis mosogatószer is....még jó, hogy azt tettem...(igaz, mást Laura földön mászása miatt nem is lehet, illetve nem merek. Még az kéne, hogy valamit benyaljon a rdágám) A tálat a konyhában hagytam, én a szobáját felmostam...még gyors is voltam, de nagyon úgy tűnik, hogy nem eléggé:)))) Amire kiértem, hogy majd én kiöblítem a felmosó szivacsot...mit látnak szemeim?? Na mit??...IIIIgen,aaazt!

Laura mossa az ici-pici játék malackát (k..der játékos, műanyag, vagy valami olyasmi, de micimackós) a felmosó vízben, könyékig habos és vizes, és dumál ezerrel a malackának, hogy locsi-pocsizunk és megmossuk a hajunkat. (mármint Laura malackáét) Mindezt meghökkenve nézem, majd még időben kikapom kezéből MICIKÉT, mivel ő is éppen fürdeni készült, egy óriási fejessel ugorva a tál vízbe. Miután micikét biztonságba helyeztem, elkezdtem Laurát lebeszélni a felmosó vízben való fürdésről, nem sok sikerrel. Belenyugodtam, és elkezdtem levetkőztetni, mivel természetesen hosszú ujjú pulcsi volt rajta, ami egészen rácuppant a karjára, így öröm volt lehúzni róla...közben Laura csak a vízbe akart nyúlkálni, így ő sem könnyített a helyzetemen. Utána jött a nadrág levétele, ugyan ebből az okból (vizes lett).

Ez mind épp lefekvés előtt volt, így a fürdőből hoztam a törcsit és megtörölgettem Laurát, aki ekkorra már a saját arcát is mosta. (még jó, hogy a hajára nem jutott ideje:))) Visszavittem a törölközőt, de elkövettem a hibát...Ott hagytam a vizet...Na, amire vissza értem, Laura ismét fürdött....Miután szárazra töröltem, úgy kellett bírkózni vele, hogy aludni megy, és nem fürdeni! Főleg nem a felmosó vízben!!

De azért ha már szórakozott, legalább most megörökítettem...gyorsan csináltam róla pár fényképet...Naná, hogy felteszem őket:)))

Amit még elfelejtettem, hogy mind-e közben még táncolt is, mivel szólt a rádió, úgyhogy volt nevetés:)))

Mindenkinek szép, örömökkel teli, és főleg jókedvű napokat kívánok!!!!

2011.11.07.                                                                                                        

Sok szeretettel köszöntök minden kedves látogatót!

Sajnos ezt a beszámolót is bocsánatkéréssel nyitom, mivel sokat csúsztam az elmúlt napokban...de mentségemre legyen szólva, hogy egészségügyi okok és Laura módszeres kínzása miatt.

Sajnos becsípődött a derekam, így örültem, ha járkálni tudtam a napok folyamán. Most már viszonylag jó, csak néha fáj és sokszor még "meg-macskásodik", de már nem úgy megyek, mint a vasorrú bába...derékszögbe hajolva, alacsonyan nézve a terepet. Azért 17 kiló (Laura súlya most ennyi), az 17 kiló. Éveken, hónapokon át napi többszöri emelgetés esetén sajnos megsínyli a gerinc. Nagyon!

Laura módszerességét nem tudom, hogy honnan szedte, de tuti, hogy rövid időn belül kikészít!!!

A kisasszony pár napja bevezette azt a rossz szokását, hogy jóformán nem alszik. Nem csak hogy délután nincs alvás, (vagy csak alig fél óra) de még éjjel sincs. Szombat éjjel pl. 3,5 óra alvást engedett és reggel hétkor már kukorékolt, tegnap (vasárnap) éjjel meg nem lehetett lerakni. Éjfél is elmúlt, mire ágyba maradt és elaludt. Természetesen 7-kor ismét fent volt.

Állandóan jár a szája!!Sem olvasni, sem beszélgetni nem lehet tőle, a tv nézést nem is említve...csak a reklámoknál van csönd, mert azt ő szereti. (Van egy olyan érzésem, hogy igazán, titokban a gyerekeknek készítik őket, mivel nagyon megfogja a csemetéket)

Aminek örülök az az, hogy Laura nagyon szépen eszik magától és lassan megszokja a poharat is. Öröm nézni!! Amióta Laura él, még nem volt olyan ebédünk, ahol én is tudtam volna nyugodtan enni a saját tányéromból. Hát most már ezen is túl vagyunk, megtörtént a nagy esemény és végre úgy eszünk, mint egy normális család:)) Mindenki egyedül, segítség nélkül, a saját tányérjából....(jó érzés még leírni is:) Az még hagyján, hogy Laura végre egyedül eszik, de mennyiséget is fogyaszt egy-egy étkezés alatt. Simán bekanalaz egy egész tányér ragu levest (imádja), annyit, mint én. Azért jól tud enni:)

Az ivással is nagyon jól áll, mivel naponta legalább 1 litert megiszik mostanában...holott nála eddig örültem, ha pár korty lecsúszott.

Nagyon jól mennek a memória kártyák neki, már a gyümis mellett az állatos kártyával is sikert arat. Sokszor ő hozza, hogy akar vele játszani. Végre sikerélménye van és ez szuper! Ami még nem annyira jó játék, az a formaberakó. Megtalálja, hogy mit hova kell rakni, csak nem mindig van türelme bejátszani a helyére a dolgokat...na de ez is majd menni fog, csak gyakorolni kell. És igaz, hogy nem valami jó a mi formaberakónk sem. De nemsokára jön a mikulás, és hátha hoz neki egy új játékot, ami érdekli is:))

A Mickey egér mánia ismét a tetőfokára hágott...iszonyú!!!! Meglátta az egyik újságban, hogy plüss mickey egeret árulnak, és azóta le sem lehet lőni...

Mindenkinek jó hetet kívánok!!

Üdvözlök mindenkit!

Laura egyik éjjel harcolt egy kicsit a vadállatokkal...nyugtalan éjszaka volt...többször is felébredt....majd hajnal felé végképp átköltözött a mi ágyunkba. Reggel kissé fura volt rajta valami, de nem volt aggasztó a dolog. Egészen addig, amíg kintről befelé menet szembetűnt a füle. Mindjárt tudtam, hogy ismét megcsípte egy szúnyog. Pont a fülét! Szegény úgy nézett ki, mint dumbó...lapát füle alig fért be a sapka alá. Nagyra nőtt és lifegett, mint egy káposzta levél....

Félre téve a viccet, valami megoldást kell találnunk arra, hogy ne okozzon neki ilyen tüneteket egy ártalmatlan szúnyogcsípés. Ez a nagy fellángolás a szervezetében nem jó. Ez allergia, amit elég sok kalciummal lehet csak elmulasztani, legalább 24-28 óra alatt. Kicsi teste túldramatizálja a csípést.

Képek a mappában!

2011.11.15.                                                                                                     

Szeretettel köszöntök mindenkit!

Laura nagyon jól halad!

Pohárból iszik magától, segítség nélkül. Már napok óta csak a poharat használja, végre elhagyta a cumisüveget:)) Ennek nagyon örülök!!! Már csak a bilizés, a beszéd, és a járás van vissza....hosszú lesz:)

Laura nagyon jól van, egész álló nap be nem áll a szája! Folyton dumál,  és ha épp nem rá figyelünk, akkor odafordítja a fejünk, vagy lekiabál minket. Kezd úgy viselkedni, mint egy igazi, korosztálybeli gyerek, aki épp a dackorszakát éli...Verekszik a drága!

Az éjszakákat végre újra végig alussza, nem kell félálomban kóricálnom a lakásban, tök sötétben...néha elgondolkodtató, hogy hogy nem megyek neki semminek...

Az evés nagyon jól megy! Az ivás viszont már nem annyira. A napi egy liter folyadékot lecsökkentette 5-6 dl-re. Na de ennek is örülök...Volt, hogy csak egy-két kortyot ivott egész nap. Mivel az evés ennyire jól megy, Laura egyre nehezebb...én pedig egyre nagyobb bajban vagyok az emelgetésével. Nagyon fáj a derekam! Reggel alig bírok felkelni, és még órákig nem tudok hajolni. Főleg nem emelni. Nem tudom, hogy most mennyi a súlya, de ez nem fog így menni sokáig. Sajnos nem bírom! Sétáltatom, amennyit csak tudom, séta közben nem veszem fel, de simán elengedi magát és tojik a fejemre. Nem tudom, hogy mit csináljak!!!!

Mostanában egy kicsit pihenteti a mesefilmeket és engem dolgoztat:)) Ennek örülök, mivel legalább lehet viccelődni vele...A lényeg, hogy olvassak! De nem mindegy, hogy mit. Csakis Magyar Népmesék jöhetnek szóba, és abból is inkább az állatokról szóló. Egyik nagy kedvenc a Kacor király, a másik A pórul járt róka esete! Nagyon jó kis mesék, még a felnőttek is kuncoghatnak rajtuk.


2011.11.16.                                                                                                      

Köszöntök mindenkit!


Ma jó ébresztő volt! Mindjárt felment a pumpa, amint meghallottam az összeget. Igen, sajnos nekünk is van hitelünk, ami egyre magasabb lett a hónapok alatt. Most érte el azt a magasságot, amit sajnos már alig tudunk kifizetni.

Szó szerint sz.rban a haza! És a bankok egyáltalán nem segítenek semmiben. A "törvénybe" iktatott segítség sem az, aminek látszik. Mivel a bankok ott tesznek keresztbe, ahol csak tudnak.

Tudom...tudom....nem mi vagyunk az egyetlenek és ez így igaz, és az is igaz, hogy nem Laura oldalára való, de ha nem írom ki magamból, hát felrobbanok! És egy bizonyos mértékig őt is érinti. Csak neki nem tudom megmagyarázni, hogy miért nincsenek olyan dolgok, amit szeret, és eddig megkapott....

Most nagyon hiányzik egy elfelejtett, gazdag nagybácsi a világ másik feléről:)))

2011.11.21.                                                                                                        

Szeretettel köszöntök mindenkit!!

Laura az elmúlt napokban igazi kisördög lett!!

Szó szerint, mindent szétpakol. Minden szekrénybe belenéz, és ami megtetszik, már veszi is ki...már lassan nem tudok elég magasra pakolni előle:) Szóval választhatok: 1. Vagy folyton összepakolok utána (úgy kb. 15 percenként), hogy egyáltalán járni tudjak a földön. 2. Vagy úgy hagyom az egészet ahogy a kisasszony kipakolta, mert így legalább nem pakol tovább. És jobb híján intenzív tanfolyamon elsajátítom a szárny nélküli repülés tudományát.

Nem is tudom, hogy melyik lenne a jobb:))

A lényeg, hogy Laura nagyon fel van pörögve. Egész nap karattyol, már fáj tőle a fejem is. Reggeltől estig hallgatom, és mindig ugyanaz. Van, amikor újat vesz elő, de azt már talán észre sem veszem a sok duma között. Szótára az immunrendszertől kezdve az ásványi anyagokon keresztül a Micimackós énekig terjed, megbolondítva egy kis Mickey-s társasággal, és amit épp hall a rádióban. Iszonyú....:)))

A mozgásra nagyon ráálltunk, így naponta többször is botozunk, ha tehetjük. Sajnos a kinti séták nem mondhatóak éppen kellemesnek, így napi egyszer megyünk csak ki kis időre. Nagyon fojtó a levegő, a városban pedig még rosszabb a helyzet. A szellőztetés is kérdéses, mert elég sokszor füst van odakint. Aki fával, vagy szénnel (vagy éppen egyéb dolgokkal, amiket nem részleteznék) fűt, annak elég szagos a háza tája, főleg ebben a ködben.

Na de visszatérek a tárgyra...nagyon elkalandoztam:)

Mostanában apa veszi ki szemünk fényét a kádból (tekintettel a még mindig fájó derekamra). Egy-két napja halkan és aranyosan megjegyezte Laurának, hogy kezd nagyon nehéz lenni. Az Ő szavaival: "Laura, te kezdesz egyre DUNDIBB lenni":)

Na, ezen engem úgy elkapott a röhögés, hogy azóta is mindig jókedvem lesz, ha csak erre a jelenetre gondolok.

Szombaton egész nap rám járt a rúd, mivel valami okból kifolyólag (azóta sem tudni, hogy miért) Laura haragudott rám. Nem hogy puszit nem kaptam, de haragos tekintete néha elgondolkodtatott, hogy mi baja lehet velem. Hiszen, nem csináltam semmit! Apához bújt, és tőlem még Micikét sem fogadta el...:(

Másnap reggel viszont olyan mézes-mázas volt, hogy kenyérre lehetett  volna kenni. Puszi és ölelés hegyeket kaptam:)))


Az evése normális, nem eszik sokat, de keveset sem. Az ivás megint fogós kérdés. Valamikor vizet iszik, valamikor tejet ( szigorúan csak pohárból). Bármit is kér, nem viszi túlzásba. Max. 1-2 pohár.


Holnap lesz reggel az MR!!!

Amint lesz eredmény, jelentkezem:))

További szép hetet kívánok mindenkinek!

2011.11.22.                                                                                                        

Meg volt az MR, két szúrással és sírás nélkül. Igazi kis hős!!!

Az eredményt majd az onkológiára küldik kb. egy héten belül.

A lényeg:

LAURA DAGANAT MENTES!!!!!!!!!!!!


Legalább ilyen szép napokat kívánok mindenkinek, mint amilyen nekem ez a mai!

2011.11.27.                                                                                                        

Jaaaaj!!!!! Beteg az egész família!!!!

Laura valamit benyalt (teszem fel valami gyengusz vírust) kedden az mr váróban....utána, kb. csütörtök estefelé én következtem, majd igazán péntek este jött a fekete leves! Orrfolyás, fül és fejfájás, orrdugulás, torokgyulladás, fáradság.....stb...

Nem vagyunk jól, apa pedig (mint a tipikus férfiak) még egy lapáttal rátesz:))

Laura viselte a legjobban az egészet, az orrfolyáson és a szörcsögésen kívül más baja nem lett:))) Kis szerencsés...


Végre találtam neki egy olyan gyümölcs teát, amiben nincs fekete tea, és nem 700 Ft-nál kezdődik...egy kicsit olcsóbb.

Laura jól érzi magát, ma is voltunk sétálni...és a kisasszony szigorúan sétált velünk. Éjjel még mindig átjön hozzánk, de azt hiszem, ez inkább apa orrfújása miatt van:) Az evés normális, az ivás is megy viszonylag jól.

Remélem, a jövő hetet már jobban kezdjük:))


További szép napokat kívánok mindenkinek!!

Szeretettel köszöntök mindenkit!


Laura egyre jobban lesz. Igaz, még mindig lusta egy kicsit, de lassan ismét összeszedi magát.

Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít az, ha a táplálék-kiegészítők közül nem kap egyet-kettőt... bizony számít...most már ismét kapja a két szert is, és kezd vissza térni a gyorsasága és az igazi jókedve is.:)

Igaz, még most is szívni kell az orrát, de már csak napi 2X.

A rosszalkodás most is megy, pakol ezerrel. Nem csak pakol, hanem egyenesen dobál...a nagy szekrényt is ki tudja nyitni (bár még nem tudom, hogy hogyan csinálja) és mindent kipakol belőle.:o Ha rászólok, akkor hihetetlen gyorsasággal tereli el a szót, különböző dolgokkal:) Nagyon ravasz!!

Amit mostanában kezdett: A konyhában kipakolja a szekrényeket...még jó, hogy alul csak a műanyag dolgok vannak. Máskülönben lenne törés-zúzás.... Főzni is akar a drága! A fiókból előveszi a műanyag tálamat, fogja a kis lábaskáját benne a kanalával (játék cuccokról van szó természetesen) felteszi az igazi tűzhelyre, majd a fagyasztót kinyitva, kikapja az első zacskót amit talál és már teszi is a tálba. Ha szerencséje van, akkor épp zöldborsót talál, amit azonnal ki is kell neki bontani, hogy egyen...

A fürdés mostanában elég furán alakul...míg más gyerkőc a gumi kacsával játszik a kádban, Laura inkább az ablak lehúzóval és egy gumi-bogárral tölti az idejét...ez van:))

Éjjelente még át-át mászkál, bár néha azt hiszem, hogy alszik amikor mászkál. Mármint olyan, mintha alvajáró lenne...két napja, pl. nem vette be a kanyart az ágy felé, hanem egyenesen nekiment fejjel a gitárnak. (Ami nem az ágy mellet van) Erre nem tudok többet mondani, azóta nem történt ilyen eset.

Mostanában ismét sokat "olvas", nézi a könyveit. Nem néz annyi mesét, úgy látszik, egy kicsit pihenteti őket. Na de azért néha-néha beugrik egy-egy Micimackó, Csiribiri, vagy Mickey:)

Minden nap megyünk sétálni, és napról napra növeljük a távot és az időtartamot is. Tegnap már majdnem egy órát voltunk kint, ebből legalább 40 percet sétált Laura is. Nagyon tiszta volt a levegő, és gyönyörű a kilátás.:) Ma azt hiszem, lesz egy kis izomláz is:)

Ma egy kicsit bújósabb, és olyan fura a nézése is (jó értelemben)! Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és nevetősebb.

Valami egészen "varázslatos" fény csillog a szemében.......


Áldott, szeretettel teli hetet kívánok mindenkinek!


2011.12.13.                                                                                                             

Mindenkit szeretettel köszöntök!


A heti beszámolómat sajnos nem tudom jókedvűen kezdeni...

Mi is pályáztunk a banki hitel átváltásra, de sajnos a bank elutasította a kérelmünket...jól megszívtuk!

Laura egyre tűrhetetlenebbül viselkedik, és nem tudom, hogy mit csináljak vele. Csúnyán beszél, folyton szétdobál mindent, letojja, hogy mit mondunk neki, egyszerűen úgy tesz, mintha nem is hallotta volna. Húsig rágja a körmeit, hiába fáj neki, vagy szólok, vagy ütök rá a kezére. Ha valamiért rászólunk, akkor el kezd csapkodni és rugdosni...

Fogalmam sincs, hogy mit csináljak vele!!! Az nem megoldás, hogy odaverek egyet, mert nem szeretném bántani, de beismerem, néha nagyon nehéz megállni. Nagyon ránőtt a fejünkre, teljes egészében kihasználja az éveken át tartó betegséget.

Olyan szinten kihasznál, hogy az már túl sok nekem! Mást nem csinálok egész nap, csak utána pakolok, takarítok, pelust cserélek, és próbálom itatni. Ő meg simán röhög rajtam!

Elegem van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..........................................Mindegy..............................................................

Laurával csütörtökön voltunk kontrollon, a vérképe tökéletes lett!!! 320.000 a trombi, ami az ideális tartományban van, a fehérvérsejt is 5.600, ami nagyon jó! A granulocita is 60% (50% alatt fogékonyabb a szervezet a fertőzésekre) , de mégis ebben a pár hónapban többször voltunk betegek, mint egész évben!

Pár hete a megfázás jött, most meg egy hányás-hasmenéses dologba keveredtünk bele!!!

Természetesen Laura kimaradt belőle....szerencsére! Csak mi szenvedtünk tőle jó pár napig. Inkább egy jó kis gyomorrontás-ételmérgezésre gyanakszok, mint egy vírusra, mert nagyon gyorsan jött és ugyan olyan gyorsan el is múlt...szívás:((

Vállalkoztunk arra, hogy Laurát bevigyük az árkádba körbenézni a díszletet, de amint oda értünk, inkább lemondtunk róla. Rohantunk vissza a kocsihoz....ez a rengeteg ember, és mindegyik tolakodik, nem figyelnek egymásra....rossz látni, és én ebben nem akarok részt venni.

Így sajnos mikulást sem láttunk:(((pedig nagyon benne voltam, hogy idén találjak neki egyet, hogy tudja mihez kötni az ajándékot és maga a napot. Talán majd jövőre! Bár látszik, hogy nem érti a dolgot, mivel mikulás reggel nem az ablakban lévő kiscipőbe rejtett ajándék hozta lázba, hanem a tv-ben adott mikulás napi dupla részes téli mese mickey egérrel...erre nem tudok mit mondani!

Ami jó hír viszont az az, hogy megjött Laura lelete az MRI-ről, és még egy nagyon kicsit javult is a helyzet az előbbihez képest.

Most már ígérem, hogy fogok többször írni, hiszen már jól vagyok, és ha Laura is úgy akarja, még a gép elé is le tudok ülni:))

Mindenkinek szép hetet kívánok!

2011.12.24.                                                                                                         

Szeretettel köszöntök mindenkit!


Laura nagyon jól van, kissé lenyugodott a pakolási mániájával, így egyszerre csak három helyen pakol öt helyett:)

Nagyon ügyes, szépen eszik és iszik, többször szólt már a bilizés miatt is, így hatékonyan biliztünk:) Ennek örülök:))))

Nálunk is volt ma a Jézuska, bár Laura arcán felfedeztük a csalódottságot, hogy valami olyat kapott, ami helyett valami mást várt. Készségfejlesztő játékot kapott, amivel játszott is jókedvűen, de valószínű, valami mást várt....csak tudnám mit szeretett volna....de jó lenne. A szaloncukornak és a mézeskalácsnak is nagyon örült, és máris majszolt a drágám. A végén már a fáról akarta leszedni a mézeskalács csillagot:)

Hát nem tudom, hogy jó helyen van-e a karácsonyfánk az ebédlőben, ahol Laura áthalad éjjelente, amikor átoson hozzánk....remélem, reggel még egyben lesz:S Az alsó szintjét a fának így is megcibálta, alig lehetett lekaparni a fáról. Énekelt, táncolt, és segített díszíteni is. Tündéri kiscsaj, igazi karácsonyi hangulattal, tele szertettel és jókedvvel. Öröm ránézni.

Eddigi éveink legszebb karácsonya ez a mostani, mert végre együtt a család...Most jött el az az idő, az a pár nap, amikor nem érdekel semmi banki ügy, semmi külsőség...és ez nagyon jó érzés:)

Kívánom mindenkinek, hogy önfeledt örömmel, tiszta szeretettel, és a csodákban való hittel szívében ünnepelje az ünnepeket!!!

Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!!!!!

2011.12.31.                                                                                                      

Szeretettel köszöntök mindenkit!!


Remélem, a karácsony mindenkinél jól telt:)

Laura nagyon szépen halad!!!!

Pár napja Laura nagyon sokat sétál velünk, jóformán pihenés nélkül....nagyon büszke vagyok rá!!! Szépen iszik és eszik magától, és szervesen részt vesz a család életében.:))) Karácsonyfát díszített velünk, ajándékot bontogatott, jól érezte magát, és beszállt a családi ebéd megálmodásába is....

Mostanában egyre többet rajzol és színez. Jóformán minden nap fog ceruzát, vagy tollat a kezében. Tegnap itt volt a mamája (anyukám) és Laura szó szerint rá volt ragadva. Együtt mentünk sétálni, és egész nap vele kellett foglalkoznia a mamának. Ma pedig keresi ezerrel, de remélhetőleg nemsokára ismét eljön hozzánk:) Várjuk nagyon:))

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK!!!!!!!

Legalább olyan eljövendőt, mint amilyet mindenki megálmodott magának:)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!B.U.É.K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FOLYT.KÖV.: HETI BESZÁMOLÓ III.    --->

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 44
Heti: 345
Havi: 1 204
Össz.: 324 603

Látogatottság növelés
Oldal: Heti beszámoló II.
Segítsünk Laurának - © 2008 - 2018 - bencze-laura.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bencze laura - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »